اعلام آمادگی دانشگاه تهران برای ارائه بورسیه تحصیلی به دانشجویان ممتاز دانشگاه پکن

معاون بین‌الملل دانشگاه تهران گفت: دانشگاه تهران برای ارائه بورسیه تحصیلی به دانشجویان ممتاز دانشگاه پکن در مقاطع مختلف آمادگی دارد و امیدوار است تعامل با این مرکز علمی کشور چین علاوه بر حوزه‌های علوم انسانی، در دیگر زمینه‌های تخصصی از جمله فنی و مهندسی نیز گسترش پیدا کند.

به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی دانشگاه تهران، الهام امین‌زاده، معاون بین‌الملل دانشگاه تهران در دیدار با پروفسور فانگ فانگ، معاون بین‌الملل دانشگاه پکن که در سالن تشریفات دانشگاه پکن برگزار شد، با اشاره به ظرفیت‌های تفاهم‌نامه همکاری بین دو دانشگاه تهران و پکن، گفت: دانشگاه تهران برای ارائه بورسیه تحصیلی به دانشجویان ممتاز دانشگاه پکن در مقاطع مختلف آمادگی دارد و در عین حال امیدوار است تعامل با این مرکز علمی کشور چین علاوه بر حوزه‌های علوم انسانی، در دیگر زمینه‌های تخصصی از جمله فنی و مهندسی نیز گسترش پیدا کند.

وی همچنین دانشگاه تهران را عالی‌ترین مرکز آموزش زبان و ادبیات چینی در ایران برشمرد و با اشاره برنامه دانشکده زبان‌ها و ادبیات خارجی برای راه‌اندازی دوره کارشناسی ارشد این رشته، خواستار همکاری با دانشگاه پکن در این زمینه شد.

معاون بین‌الملل دانشگاه تهران با بیان اینکه دانشگاه تهران برای گسترش عرصه‌های همکاری با دانشگاه پکن آمادگی کامل دارد، گفت: دانشگاه پکن و دانشگاه تهران می‌توانند با ایجاد یک مرکز تحقیقاتی مشترک به این امر جامه عمل بپوشانند.

 امین‌زاده همچنین با اشاره به جایگاه ویژه کتابخانه دانشگاه پکن خواستار شکل‌گیری همکاری کتابخانه‌های دو دانشگاه تهران و پکن شد.

وی تاکید کرد: در فضای جاری نظام بین‌الملل و تغییرات عمده‌ای که در نظام چندقطبی در حال تکامل جهان در جریان است، مراکز علمی کشورهای مستقلی چون چین و ایران باید در اسرع زمان نسبت به تعمیق روابط خود اقدام نمایند.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، فانگ فانگ، معاون بین‌الملل دانشگاه پکن نیز در این ملاقات با استقبال از مواضع امین‌زاده، به بیان ظرفیت‌های دانشگاه پکن در امر گسترش حوزه‌های تعاملی با دانشگاه پکن پرداخت و گفت: دانشگاه پکن اخیراً در حوزه‌های فنی و مهندسی دستاوردهای قابل توجهی کسب کرده است و بی‌تردید همین امر زمینه‌های بیشتر و بهتری برای گسترش حوزه‌های همکاری دو دانشگاه پکن و تهران را فراهم خواهد آورد.

راه‌اندازی مقطع کارشناسی ارشد رشته زبان و ادبیات چینی در دانشگاه تهران

وی حضور فارغ‌التحصیلان دانشگاه پکن در دانشگاه تهران و فعالیت فارغ‌التصحیلان دانشگاه تهران در دانشگاه پکن را سرمایه‌ای مهم برای تعاملات جاری و آتی دو دانشگاه توصیف نمود و گفت: گروه زبان فارسی دانشگاه پکن از جمله نخستین گروه‌های زبان فارسی در کشور چین است که همواره تعاملات مثبتی با دانشگاه تهران داشته و امیدواریم این روابط نیز در کنار دیکر حوزه‌ها کسترش پیدا کند.

این مقام دانشگاه پکن همچنین از پیشنهادهای امین‌زاده در خصوص گسترش و تعمیق تعامل با دانشگاه تهران استقبال کرد.

پس از سخنان معاون دانشگاه پکن، فریده علوی، رئیس دانشکده زبان‌ها و ادبیات خارجی دانشگاه تهران با ارائه گزارشی از وضعیت آموزش زبان‌های خارجی در دانشگاه تهران، تشکیل گروه زبان‌ها و ادبیات شرق آسیا در دانشگاه تهران را نمایانگر اهمیت و اهتمام دانشگاه تهران به امر آموزش زبان چینی در کشور دانست.

علوی همچنین برگزیده شدن دانشجوی دانشگاه تهران در المپیاد جهانی زبان چینی را نشان‌دهنده سطح قابل قبول آموزش زبان چینی در دانشگاه تهران دانست و خواستار گسترش تعامل دانشگاه تهران و پکن در حوزه آموزش زبان و ادبیات چینی شد.

در این دیدار همچنین حامد وفایی، فارغ‌التحصیل دوره دکتری دانشگاه پکن و رئیس موسسه کنفسیوس دانشگاه تهران به عنوان نماینده دانشگاه تهران در امر پیگیری تعامل با دانشگاه پکن به طرف چینی معرفی شد.

فانگ فانگ با استقبال از این امر، اظهار امیدواری کرد که با تداوم ارتباطات نزدیک دو دانشگاه تهران و پکن، برنامه‌های دو دانشگاه در ابعاد جدید عملیاتی شود و منافع دو طرف را تأمین نماید.

پس از انجام این دیدار، هیأت دانشگاه تهران ضمن بازدید از پردیس اصلی دانشگاه پکن، با حضور در دانشکده زبان‌های خارجی این دانشگاه، از گروه زبان و ادبیات فارسی و مرکز ایران‌شناسی دانشگاه پکن دیدار کردند و با اساتید و مدیران این مجموعه به تبادل نظر پرداختند.

انتهای پیام

منبع: https://www.isna.ir/news/1402091812379/%D8%A7%D8%B9%D9%84%D8%A7%D9%85-%D8%A2%D9%85%D8%A7%D8%AF%DA%AF%DB%8C-%D8%AF%D8%A7%D9%86%D8%B4%DA%AF%D8%A7%D9%87-%D8%AA%D9%87%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D8%A7%D8%B1%D8%A7%D8%A6%D9%87-%D8%A8%D9%88%D8%B1%D8%B3%DB%8C%D9%87-%D8%AA%D8%AD%D8%B5%DB%8C%D9%84%DB%8C-%D8%A8%D9%87-%D8%AF%D8%A7%D9%86%D8%B4%D8%AC%D9%88%DB%8C%D8%A7%D9%86