شهر بین المللی فناوری های نرم و صنایع فرهنگی ایران تأسیس شد
انتشار: دی 30، 1403
بروزرسانی: 30 فروردین 1404

شهر بین المللی فناوری های نرم و صنایع فرهنگی ایران تأسیس شد


به گزارش خبرنگار علمی ایرنا: شهر بین المللی فناوری های نرم و صنایع فرهنگی ایران آیینه ای از ایران اسلامی است که در آن به کمک علوم انسانی و هنر، بهره گیری از ظرفیت های عظیم تاریخی، فرهنگی و تمدنی، اکوسیستم متنوع ایران و فرصت های اقتصادی نهفته در چهار منطقه معتدل. و اقلیم های مرطوب، گرم و خشک، گرم و مرطوب، و سرد و خشک، ایجاد فضایی جدید و فرصتی جدید برای کار فرهنگی و اقتصادی، سرمایه گذاری، درآمدزایی، تولید و عرضه ملی و بین المللی محصولات و خدمات هنری و فرهنگی. . .

طرح راه اندازی این گروه که توسط پارک ملی علوم نرم، فناوری و صنایع فرهنگی جهاد دانشگاهی تهیه شده بود، پس از طی مراحل مختلف بررسی در شورای هنری به تصویب رسید و در 21 اسفند 1402 هجری شمسی به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی رسید. برای اجرا به ارشاد و جهاد علمی و وزارت میراث فرهنگی ابلاغ شد.

رئیس جمهور سابق اسفندماه سال گذشته فرمان «راه اندازی شهر بین المللی نوآوری، فناوری های نرم، صنایع فرهنگی و خلاق در کشور» را ابلاغ کرد که بر اساس آن وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی موظف به همکاری با پارک ملی شد. علم، فناوری های نرم و صنایع فرهنگی به صورت آکادمیک برای ایجاد این شهر جهانی تلاش می کنند.

جهاد دانیقی معاون هماهنگی و توسعه پارک ملی علم، فناوری نرم و صنایع فرهنگی در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا، حضور 150 شرکت خلاق و دانش بنیان در این پارک را مورد بررسی قرار داد شرکت های حاضر در این پارک شامل 40 شرکت دانش بنیان، 60 شرکت خلاق و مابقی در حال تبدیل شدن به یکی از این دو شرکت هستند.

عزیزالله جعفری در تعریف شرکت های خلاق گفت: شرکت هایی که در حوزه صنایع خلاق فعالیت می کنند، بیشترین فعالیت آنها در حوزه علوم انسانی - هنر و شاخه های هنری است و بیشتر نوآوری های آنها توسعه ای و فرهنگی است. این گونه شرکت ها نیز جزء توانمندی های توسعه ای کشورها محسوب می شوند که رشد برخی از آنها به 16 درصد رسیده است، به عنوان مثال، بسیاری از کشورها به ویژه کشورهای همسایه ایران مانند امارات، قطر و کشورهای عربی سرمایه گذاری های خوبی در این زمینه انجام داده اند. این رشته امارات متحده عربی در این زمینه نمایشگاه های مختلفی برای شرکت های خلاق برگزار می کند.

وی همچنین گفت: این مجموعه تنها پارک تخصصی کشور در این زمینه است، زیرا بیشتر پارک های علم و فناوری کشور در زمینه های مهندسی، کشاورزی و پزشکی فعالیت می کنند، اما این پارک با دو ویژگی متمایز است: حجم فعالیت در سطح ملی به دلیل وجود شبکه گسترده تحقیقات دانشگاهی جهادی در کشور است، ثانیاً این کشور در حوزه صنایع خلاق و فرهنگی تخصص دارد. از سوی دیگر گردش مالی این پارک در سال گذشته به 20 هزار میلیارد تومان رسید.

معاون پارک ملی علم، فناوری های نرم و صنایع فرهنگی جهاد آدنچی در چارچوب فعالیت های پارک ملی به آخرین اقدامات در طرح شهر جهانی نوآوری، فناوری های نرم و صنایع فرهنگی اشاره کرد و گفت: با تأسیس این شهر جهانی، مزایایی از جمله توسعه فناوری ها و نوآوری های نرم و فرهنگی در سطح کشور و توسعه صادرات از طریق تقویت تعاملات بین المللی، تسهیل دسترسی به بازارهای جهانی، سرمایه گذاری بیشتر و رشد دانش بنیان حاصل می شود. دانش اقتصاد خلاق، افزایش درآمدهای غیرنفتی، توسعه گردشگری، اشتغال زایی و بهبود شرایط زندگی برای ایرانیان در مدت زمان کوتاه تری فراهم می شود.

وی با اشاره به گزارش جامع وضعیت اقتصاد جهانی و چشم انداز صنایع خلاق، ظرفیت های فراوان این طرح را اینگونه تشریح کرد: سازمان ملل متحد گزارش جامعی از وضعیت اقتصاد جهانی و چشم انداز جهان ارائه می کند. صنایع خلاق چندین سال است که وجود دارد و آخرین گزارش آن مربوط به سال 2024 است. سال 2022 است که هر دو سال یک بار ارسال می شود. در این گزارش، صنایع خلاق در جهان به دو بخش خدمات خلاق و محصولات خلاقانه تقسیم می شوند. 2022 که 524 میلیارد دلار آن در حوزه کالاهای خلاقانه است.

الجعفری ادامه داد: آنچه مهم است این است که بین سال های 2020 تا 2022 صادرات صنایع خلاق از 1500 میلیارد دلار به 2000 میلیارد دلار افزایش یافته است که میانگین رشد سالانه 16.5 درصدی را نشان می دهد در حالی که در همان دوره زمانی متوسط \u200b\u200bتولید ناخالص داخلی جهانی بود. رشد سه درصدی نسبت به 16.5 درصد بوده که نشان دهنده ظرفیت صادراتی صنایع خلاق است.

وی خاطرنشان کرد: متاسفانه در گزارش های سازمان ملل آخرین آمار از وضعیت صنایع خلاق در ایران مربوط به سال 2011 است که حکایت از حدود یک و نیم میلیارد دلار دارد، با فرض اینکه صادرات صنایع خلاق ایرانی در این چند مورد. کشورها متناسب با رشد جهانی در بهترین حالت به 2.3 میلیارد دلار در سال 2022 رسیده است.

جعفری یادآور شد: سازمان ملل هر ساله کشورهای توسعه یافته را از کشورهای در حال توسعه در صادرات خدمات خلاق جدا می کند. در حوزه نرم افزار کشورهای توسعه یافته 446 میلیارد دلار و کشورهای در حال توسعه 123 میلیارد دلار صادرات داشته اند. اکنون یکی از اهداف و وظایف این شهر جهانی پرکردن این شکاف است و استفاده ایران از این پتانسیل در رشد سرمایه گذاری نیازمند برنامه ریزی گسترده و همکاری نهادهای ذیربط برای دستیابی به جهش بزرگ در سرمایه گذاری شرکت های خلاق است.

شهر بین المللی فناوری های نرم و صنایع فرهنگی ایران تأسیس شد

وی در بخشی دیگر از این سخنان گفت: اکنون رویه های اجرایی این شهر جهانی در حال اجراست و با توجه به توانمندی های موجود در ایران و مطالعاتی که انجام داده ایم، انتظار می رود مناطق ظرفیت رشد در خدمات و خلاقیت را افزایش دهند. بخش محصولات با هدف ایجاد این شهر جهانی در مجموعه شهر آفتاب در تهران به مساحت 300 هکتار برنامه ریزی شده است.

معاون هماهنگی و توسعه پارک ملی علم، فناوری نرم و صنایع فرهنگی دانشگاه الجهاد گفت: سرمایه گذاری در این شهر جهانی باید توسط بخش خصوصی انجام شود تا دولت در اجرا دخالت نکند از سوی دیگر منطقه ویژه اقتصادی است که تعاملات پیرامون آن شکل می گیرد.

الجعفری ادامه داد: برای استانداری هایی که شرایط لازم در حوزه صنایع فناور و صنایع فرهنگی و خلاق را دارند، ایجاد دهکده فناوری نرم برای صنایع فرهنگی و خلاق در نظر گرفته شده است و تاکنون مکاتباتی با چندین نفر انجام شده است. فرمانداری ها به منظور ایجاد این روستا.

وی افزود: پس از تصویب اساسنامه شهر بین المللی فناوری های نرم و صنایع فرهنگی ایران در شورای عالی انقلاب فرهنگی، اعضای هیات امنا، هیات مدیره و مدیرعامل این مجموعه منصوب می شوند. پا

به گزارش خبرگزاری ایرنا، رئیس پارک ملی فناوری های نرم و صنایع فرهنگی پیش از این درباره ساختار و بخش های مختلف شهر بین المللی فناوری های نرم و صنایع فرهنگی ایران توضیح داد: در این شهر حوزه هایی مانند فرهنگ و فرهنگ وجود دارد. اقتصاد هنر، اقتصاد فناوری های نرم، اقتصاد گردشگری، اقتصاد دیجیتال و فعالیت های فرهنگی، تأمین مالی و سرمایه گذاری، یک مرکز نمایشگاهی بین المللی و یک کریدور صادراتی برای راه اندازی بستر تجارت و صادرات ایجاد می شود.

محمدحسین ایمانی خوشخو، ایجاد بستر یکپارچه تجارت و صادرات کالا و خدمات مرتبط با حوزه فناوری های نرم و صنایع فرهنگی، ساماندهی تولید، عرضه و بازاریابی کالاها و خدمات در این حوزه و ایجاد و تثبیت فرصت های شغلی مرتبط. به این رشته حوزه، تقویت و افزایش قدرت نرم جمهوری اسلامی ایران در سطح منطقه ای و جهانی را هدف گذاری کرد و از تاسیس این شهر خلاق یاد کرد.


منبع: https://www.irna.ir/news/85717592/%D8%B4%D9%87%D8%B1-%D8%AC%D9%87%D8%A7%D9%86%DB%8C-%D9%81%D9%86%D8%A7%D9%88%D8%B1%DB%8C-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D9%86%D8%B1%D9%85-%D9%88-%D8%B5%D9%86%D8%A7%DB%8C%D8%B9-%D9%81%D8%B1%D9%87%D9%86%DA%AF%DB%8C-%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D8%AC%D8%A7%D9%86%D9%85%D8%A7%DB%8C%DB%8C-%D8%B4%D8%AF