شاداب‌سازی و بهسازی ۸۰ هزار کلاس درس در مهر/ بهره‌برداری از ۱۰ هزار کلاس درس

رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور، از شاداب سازی و بهسازی حدود ۸۰ هزار کلاس درس در مهرماه سال جاری خبر داد.

حمیدرضا خان محمدی در گفت و گو با ایسنا، از رشد ۱۰۴ درصدی در ساخت و تحویل فضاهای آموزشی و پرورشی خبر داد و اظهار کرد: پس از تحویل ۱۱۰۰ پروژه آموزشی و پرورشی  به استعداد بیش از ۵هزارکلاس درس توسط ریاست جمهور در دهه فجر۱۴۰۱، با برنامه ریزی انجام شده حدود ۲۰۰۰ پروژه آموزشی و پرورشی  به استعداد ۱۰ هزار کلاس درس در مهر ماه به بهره برداری خواهد رسید.

معاون وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه شاخص تحویل پروژه‌های آموزشی و پرورشی کلاس درس است که سرانه فضای آموزشی براساس آن تعریف می شود، افزود: تعداد کلاس تحویل شده در دو سال اول دولت سیزدهم نشان از رشد ۱۰۴ درصدی خدمات دولت در این شاخص است. نهضت مدرسه سازی علیرغم همه تنگناها در ۹ ماهه گذشته شتاب قابل قبولی را تجربه کرده است.

رئیس سازمان نوسازی مدارس کشور تصریح کرد: به دنبال تحویل بالغ بر ۵ هزار کلاس درس در بهمن ماه ۱۴۰۱، برنامه ریزی مناسب برای مهر ماه صورت گرفت و با روند در پیش رو امیدواریم ۲۰۰۰ پروژه آموزشی و پرورشی  به استعداد ۱۰ هزار کلاس درس تحویل دانش آموزان شود. البته پیش بینی‌ها براساس برنامه‌ریزیهای انجام شده نشان از تحقق این امر دارد و تا شروع سال تحصیلی تمامی تلاش‌ها بر تحقق هدف گذاری انجام شده صورت می‌گیرد.

وی با تاکید بر توجه ویژه به هویت و معماری ایرانی ـ اسلامی و ساخت مدارس بزرگ مقیاس بیان کرد: تکالیف و رویکردهای سند تحول در زمینه ساخت مدارس در دوره جدید بیشتر مورد توجه قرار گرفت. برای رسیدن به سرانه استاندارد فضای آموزشی و ایجاد محیط یادگیری مورد انتظار سند تحول به خصوص دستیابی به مدرسه کانون پیشرفت محله باید به هویت درون و بیرون مدرسه توجه داشته باشیم که این موضوع با تدوین دستورالعمل لازم و پیوست فرهنگی ساخت و تحویل مدارس در دستور کار قرار گرفته است. همچنین ساخت مدارس بزرگ مقیاس با رویکرد تحولی نیز در راستای رسیدن به استانداردهای سرانه فضا و ایجاد فضای مناسب برای تربیت دانش آموز مورد انتظار سند تحول مورد توجه قرار گرفته است.

خان محمدی  در ادامه به اجرای طرح شهید عجمیان اشاره کرد و افزود: در قانون ساخت و تجهیز مدارس جدید تکلیف سازمان نوسازی مدارس کشور است اما به جهت ظرفیت‌های موجود در قرارگاه جهادی عدالت تربیتی با همراه کردن گروه‌های جهادی و نهادهای مرتبط از جمله بنیاد برکت، بنیاد علوی، بسیج دانشجویی، بسیج فرهنگیان، سازمان بسیج سازندگی، جامعه خیرین مدرسه ساز کشور، سازمان دانش آموزی، اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانش آموزان، آستان قدس رضوی، بسیج دانش آموزی، رسانه ملی و سایر گروه های جهادی و مردمی، بهسازی و شاداب سازی مدارس در حال استفاده را در دستور کار قرار داده‌ایم. با استقبال قابل توجه، این طرح به یک اتفاق و رویداد ملی امیدآفرین ناشی از ایمان و اعتقاد هموطنان به موضوع مقدس مدرسه سازی تبدیل شده است.

وی افزود: مزین شدن طرح به نام یک  شهید جهادی نقطه  اتکایی برای استقبال همه گروه‌های هدف تبدیل شده است و برکات آن در روند کار به خوبی مشهود است. پیش بینی ما در تابستانه طرح شهید عجمیان مشارکت ۱۰ هزار گروه جهادی بوده است که اکنون بیش از ۱۵ هزار گروه مشغول فعالیت هستند.

خان محمدی با اشاره به هدف گذاری بهسازی و شاداب سازی ۲۰ هزار مدرسه مشتمل بر ۱۰۰ هزار کلاس درس در سال ۱۴۰۲، افزود: با حجم و سرعت فعالیت‌های در دست اجرا، پیش بینی می‌شود حدود ۸۰ هزار کلاس درس در مهرماه سال جاری تحویل دانش آموزان شود.

این معاون وزیر آموزش و پرورش، در خصوص شیوه‌های جدید در ساخت مدارس تصریح کرد: سازمان نوسازی مدارس کشور در دولت جدید روش‌های جدید ساخت و صنعتی سازی به عنوان یکی از رویکردهای اساسی و پایه که کمتر مورد توجه قرار گرفته بود را در دستور کار قرار داده است، لذا با توجه به دستور رییس جمهور در سفر به شهرستان بهارستان که مقرر شد ۱۰ مدرسه ۱۵ کلاسه جهت مهر آینده در این شهرستان ساخته شود، با حمایت جوانان نخبه ساخت آنها را به صورت صنعتی سازی در دستورکار داده‌ایم، امیدواریم استمرار این فرایند موجب حل مسأله مدرسه سازی شده و ۱۵۰ کلاس درس مذکور تا مهرماه آماده تحویل شود.

رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور، ظرفیت‌های موجود در سازمان نوسازی مدارس کشور را مثبت ارزیابی کرد و افزود: حجم تعهدات خیرین قابل تقدیر است. در همایش تکریم خیرین مدرسه ساز کشور که در تیرماه اخیر با حضور معاون اول رئیس جمهور برگزار شد، شوق و استقبال خیرین مشهود بود ولی انتظار این افراد که رئیس جامعه خیرین مدرسه ساز کشور نیز در حضور دکتر مخبر  اعلام کرد، تحقق سهم دولت و تکمیل پروژه‌های خیرین است. در همین راستا تلاش‌هایی در دولت انجام شده و پیشنهادهای خوبی هم در برنامه هفتم توسعه مطرح شده است  که امیدواریم با تحقق آنها شتاب مدرسه سازی بیش از پیش شود.

وی با اشاره به اینکه تمام تلاش‌ها در ادارت کل نوسازی مدارس کشور تحویل شایسته پروژه‌ها بدون کمترین نقصی خواهد بود، تاکید کرد: به استان‌ها اعلام شده است در تحویل مدارس به پیوست فرهنگی ابلاغ شده توجه شود تا دانش آموزان با محیطی پویا و زنده روبرو شوند. توجه به نمادهایی چون پرچم و نقشه ایران، تصاویر و کلام شهدا و بزرگان، جملات متنوع و موثر، محیط آرایی، فضای سبز، آماده سازی کتابخانه و نمازخانه مدرسه در این پیوست مورد تاکید است و از همه دستگاه‌های موثر انتظار حمایتهای لازم را داریم.

خان محمدی در پایان سخنان خود از استانداران خواست مساعدت ویژه‌ای در خصوص افتتاح مدارس در شهریور ماه داشته باشند و گفت: انتظار این است نصب انشعابات مدارس جدید قبل از شروع سال تحصیلی انجام شود تا دانش آموزان بدون مشکل سال تحصیلی جدید را شروع کنند.

انتهای پیام

منبع: https://www.isna.ir/news/1402050804773/%D8%B4%D8%A7%D8%AF%D8%A7%D8%A8-%D8%B3%D8%A7%D8%B2%DB%8C-%D9%88-%D8%A8%D9%87%D8%B3%D8%A7%D8%B2%DB%8C-%DB%B8%DB%B0-%D9%87%D8%B2%D8%A7%D8%B1-%DA%A9%D9%84%D8%A7%D8%B3-%D8%AF%D8%B1%D8%B3-%D8%AF%D8%B1-%D9%85%D9%87%D8%B1-%D8%A8%D9%87%D8%B1%D9%87-%D8%A8%D8%B1%D8%AF%D8%A7%D8%B1%DB%8C-%D8%A7%D8%B2-%DB%B1%DB%B0