خالی گذاشتن صندلی در برخی رشته های دانشگاهی مضر است

وی با تاکید بر اینکه معلمان رشته های درسی مانند ریاضی و فیزیک در درک تأثیر این حوزه ها برای دانش آموزان و خانواده هایشان منفعل هستند، خاطرنشان کرد: در حالی که اگر معلم علوم پایه دروس این حوزه ها را برای خانواده ها توضیح دهد و با شایستگی های اولیه آن ها را توضیح دهد. دروس علوم می تواند تا حدودی در بهبود شرایط موثر باشد.

رئیس دانشگاه لرستان گفت: خالی ماندن صندلی ها در برخی مناطق آسیب جدی محسوب می شود. اکثر داوطلبان کنکور ترجیح می دهند از گروه آزمایشی علوم تجربی چند رشته خاص را به عنوان رشته دانشگاهی انتخاب کنند. از تعداد افرادی که در کنکور سراسری شرکت می کنند، نیمی در گروه آزمایشی علمی و بقیه در چهار گروه آزمایشی دیگر شرکت می کنند.

رئیس دانشگاه لرستان افزود: باید شرایطی فراهم شود تا از علوم پایه به علوم میان رشته ای برسیم. به عنوان مثال رشته مهندسی پزشکی یک رشته بین رشته ای خوب و ریشه در علوم پایه محسوب می شود.

رئیس دانشگاه لرستان افزود: دانشجویان با آرزوی دکتر شدن در رشته علوم تجربی تحصیل می کنند. در حالی که علوم پایه دچار بحران است. رشته های پزشکی بر پایه علوم پایه است. اگر حوزه های علمی بنیادی قوی باشد، می توان ادعا کرد که رشته های پزشکی هم قوی هستند. رویکرد نادرست برنامه ریزی آموزشی و بینش ضعیف خانواده ها ریشه این وضعیت است. عدم استقبال از علوم پایه تنها به برنامه ریزی و نظر سنجی خلاصه نمی شود، بلکه بیکاری فارغ التحصیلان در برخی رشته های دانشگاهی نیز در این معضل نقش دارد.

دکتر نظری ادامه داد: شرایط موجود را می توان با مواردی مانند «تحصیل» و «بورسیه» بهبود بخشید. برای این منظور باید اهمیت رشته های علوم پایه به خانواده ها آموزش داده شود تا بدانند ریاضی، فیزیک و سایر رشته های علوم پایه در پیشرفت و توسعه سایر علوم نقش دارند.

انتهای پیام


منبع: https://www.isna.ir/news/1402011506434/%D8%AE%D8%A7%D9%84%DB%8C-%D9%85%D8%A7%D9%86%D8%AF%D9%86-%D8%B5%D9%86%D8%AF%D9%84%DB%8C-%D8%A8%D8%B1%D8%AE%DB%8C-%D8%B1%D8%B4%D8%AA%D9%87-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%AF%D8%A7%D9%86%D8%B4%DA%AF%D8%A7%D9%87%DB%8C-%D8%A2%D8%B3%DB%8C%D8%A8-%D8%B2%D8%A7-%D8%A7%D8%B3%D8%AA

وی با بیان اینکه اعطای بورسیه به نخبگان می تواند در ارتقای رشته های علوم پایه موثر باشد، تصریح کرد: زمانی که آینده حرفه ای این افراد تضمین شود، اعلام آمادگی می کنند که در این رشته ها تحصیل کنند. همچنین دانشگاه ها باید در زمینه استعدادیابی گام بردارند و در زمینه هایی که استعداد دارند دانشجو بپذیرند و تربیت کنند.

دکتر علی نظری در گفت وگو با ایسنا. وی با بیان اینکه ارتقای جایگاه رشته های بنیادی علمی به آسیب شناسی این رشته ها بستگی دارد، تصریح کرد: برنامه ریزی و آموزش نادرست، افکار رایج در جامعه و پیامدهای برخی رشته ها باعث تغییر نگرش داوطلبان نسبت به رشته های خاص شده است. . در حال حاضر از برخی رشته های دانشگاهی استقبال می شود و متقاضیان زیادی دارند. در همین حال، صندلی‌های برخی از رشته‌های دانشگاهی خالی است.

وی با ادعای اینکه تنها 10 درصد از داوطلبان گروه آزمایشی علوم تجربی در رشته های پزشکی پذیرفته می شوند، گفت: 90 درصد باقیمانده داوطلبان این گروه آزمایشی با بحران مواجه هستند. افرادی که در این رشته های پزشکی قبول نمی شوند، مجبور به تحصیل در رشته های دیگر می شوند. اگر رشته های غیر پزشکی را انتخاب نکنند با مشکلات زیادی مواجه می شوند.