ایجاد دوره های آموزشی کوتاه مدت و ترکیبی در دانشگاه
انتشار: دی 03، 1403
بروزرسانی: 30 فروردین 1404

ایجاد دوره های آموزشی کوتاه مدت و ترکیبی در دانشگاه



معاون آموزشی دانشگاه صنعتی امیرکبیر با تاکید بر اینکه باید نگاهی نو به نیاز صنعت و جامعه بیندازیم، گفت: در این راستا دوره های آموزشی کوتاه مدت و همچنین تلفیق نیازهای امروز صنعت راه اندازی می شود. در دانشگاه صنعتی امیرکبیر

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، علی رضا جهانگریان در مراسم تکریم و معارفه قائم مقام دانشگاه صنعتی امیرکبیر با بیان اینکه حدود 42 سال پیش وارد این دانشگاه شدم، دانشگاه صنعتی امیرکبیر خانه دوم من است و قبلا آنجا زندگی می کنند لذا وظیفه خود می دانم در صورت امکان برای این دانشگاه کاری انجام دهم.

وی به تشریح محورهای اصلی حوزه آموزشی در دانشگاه فنی شاهزاده کبیر پرداخت و گفت: حضور من در دفتر مطالعات راهبردی دانشگاه باعث شد تا دید وسیعی از مسائل آموزشی در دانشگاه به دست بیاورم. از این رو با کمک همکاران برنامه هایی را تدوین کرده ایم و در تلاش هستیم تا این برنامه های راهبردی را اجرایی کنیم.

معاون آموزشی دانشگاه صنعتی امیرکبیر خاطرنشان کرد: یکی از محورهای برنامه این معاونت جلب رضایت ذینفعان اصلی آموزش نسبت به خدمات ارائه شده توسط دانشگاه است. ذینفعان اصلی دانشجویان هستند. آنها باید از این فرصتی که برای چهار، پنج یا دو سال در دانشگاه دارند احساس خوبی داشته باشند. به این معنا نیست که درخواست های غیر منطقی یا غیرمنطقی می کنند، اما اگر دانشجو را فردی منطقی فرض کنیم، حتی بعد از فارغ التحصیلی هم باید دید مثبتی به دانشگاه داشته باشد.

جهانگیریان تاکید کرد: از نظر تاریخی شکل غربی دانشگاه در قرن دوازدهم تأسیس شد. در دانشگاه بولونیا در ایتالیا که تا حدودی به کلیسا در قرون وسطی وابسته بود، مأموریت آن تربیت معلم بود، یعنی افرادی که در آن مرکز تدریس می کردند به شهرهای دیگر می رفتند و علم را گسترش می دادند. پس از آن با گسترش علم، نیاز به تخصص پدید آمد، از این رو دانشگاه ها در شاخه های مختلف متخصص تربیت کردند.

این استاد دانشگاه امیرکبیر خاطرنشان کرد: در قرن هجدهم در دانشگاه هومبولت آلمان تحولی رخ داد، به این معنا که وظیفه پژوهشی بر عهده دانشگاه ها بود، بنابراین دانشجویان باید محقق می شدند وگرنه برخی فارغ التحصیلان این کار را بر عهده می گرفتند. در قرن بیست و یکم، با ورود دانشگاه ها به نسل سوم، این مراکز فراتر از انتظارات خود بودند و از آنها خواسته شد تا کارآفرینانی را تربیت کنند. البته این به معنای کنار گذاشتن دو مسئولیت قبلی دانشگاه ها نیست، بلکه باید ترکیبی از این دو نوع آموزشی متفاوت در دانشگاه وجود داشته باشد.

وی ادامه داد: متاسفانه هنوز یک مسیر برای فارغ التحصیلی در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری داریم. این با وجود مسیرها و شاخه های آموزشی متفاوت در سایر دانشگاه های جهان است. به طوری که دروس و سرفصل دروس با توجه به نیاز جامعه از تنوع بیشتری برخوردار شده است. بنابراین هر روز در کلاس با افرادی مواجه می شویم که اهداف متفاوتی در سر دارند اما ما برای آنها برنامه ریزی کرده ایم.

قائم مقام دانشگاه صنعتی امیرکبیر افزود: متاسفانه در دانشگاه های خود 140 واحد کارشناسی و 32 واحد کارشناسی ارشد را در یک رشته تخصصی ارائه می دهیم. اگرچه اخیراً در مقاطع کارشناسی متنوع سازی شده است، اما در این گرایش باید تلاش بیشتری کنیم تا دانش آموزان با توجه به نیاز بازار، دانش خود را ارائه کنند. بر این اساس، در صورت لزوم، سرفصل ها و دوره های آموزشی ما باید بازنگری شود.

وی صنعت و جامعه را دومین ذینفع از تحصیلات دانشگاهی دانست و گفت: نباید از این بخشها نیز غافل شویم، بلکه باید بررسی کنیم که آیا قدردانی صنعت و جامعه از دانشگاه مثبت و قابل قبول است یا خیر.

این استاد دانشگاه صنعتی امیرکبیر تاکید کرد: بخش صنعت علاوه بر دوره های استاندارد کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری که در دانشگاه ها برگزار می شود، سال هاست که نیاز ما را به آموزش ها و دوره های تکمیلی و کوتاه مدت بیان می کند. اگر این موضوع را نادیده بگیریم، دانشگاه صنعتی آمریکا قطعا نقشی را که سال ها پیش برای خود رقم زده بود، از دست خواهد داد. بر این اساس باید دوباره به نیاز صنعت و جامعه نگاه کنیم.

جهانگیریان ادامه داد: در سال های اخیر صنعت بیشتر درخواست دوره های کوتاه مدت در دانشگاه ها را داشته است. زیرا این صنعت نمی تواند دانشجویان را در 4، 5 یا 6 سال فارغ التحصیل کند، بلکه علاقه مند است متخصصان را به سطح علمی برساند تا نیازهای خود را برآورده کند. بنابراین راه اندازی دوره های کوتاه مدت در دانشکده های دانشگاه AUT افزایش می یابد.

انتهای پیام/


منبع: https://www.isna.ir/news/1403100301650/%D8%B1%D8%A7%D9%87-%D8%A7%D9%86%D8%AF%D8%A7%D8%B2%DB%8C-%D8%AF%D9%88%D8%B1%D9%87-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%A2%D9%85%D9%88%D8%B2%D8%B4%DB%8C-%DA%A9%D9%88%D8%AA%D8%A7%D9%87-%D9%85%D8%AF%D8%AA-%D9%88-%D8%AA%D8%B1%DA%A9%DB%8C%D8%A8%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%D8%AF%D8%A7%D9%86%D8%B4%DA%AF%D8%A7%D9%87