به گزارش خبرنگار گروه علمی ایرنا، هفته سوم آبان ماه روزهای پرکاری برای آموزش عالی کشور بود. این هفته مصادف بود با راهپیمایی دانشجویان و دانش آموزان به مناسبت روز ۱۳ آبان و تسخیر لانه جاسوسی، در ادامه یک انتصاب داشتیم که وزیر علوم رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان را منصوب کرد.
سه رویداد مهم دیگر در هفته گذشته برگزاری هفتمین نمایشگاه مواد شیمیایی و نشست یک روزه روسای پارکهای علم و فناوری و برگزاری سیزدهمن آیین اعطای تندیس ملی فداکاری به دانشجویان بود.
در بازه زمانی مذکور خبرهای قابل توجهی نیز برای داووطلبان آزمون سراسری منتشر شد. رئیس جمهور ماده واحده نحوه تعیین سهمیه مناطق آزمون ۱۴۰۴ را ابلاغ کرد. همچنین دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید کرد که مصوبه کنکوری این شورا هیچ تغییری نکرده است. سخنگوی دولت نیز از حل شدن مشکل ثبت نام متقاضیان ارشد و دکتری ۱۴۰۴ خبر داد.
آخرین روز هفته هم سازمان ملی سنجش و ارزشیابی نظام آموزش کشور زمان نامنویسی نوبت اول کنکور سراسری سال ۱۴۰۴ را که قرار بود از ۲۰ آبان آغاز شود، تغییر و فرصت مجددی به متقاضیان آزمون کارشناسی ارشد و دکتری داد تا در این آزمون نامنویسی کنند. این فرصت شامل افرادی هم میشود که در آزمون سال گذشته این دو مقطع تحصیلات تکمیلی شرکت کرده و پذیرفته شدهاند.
بنابراین و بر اساس اعلام این سازمان، ثبتنام مجدد آزمون کارشناسی ارشد ناپیوسته سال ۱۴۰۴ و سیامین دوره المپیاد علمی دانشجویی کشور از ۲۰ تا ۲۳ آبان و ثبتنام مجدد آزمون دکتری ۱۴۰۴ از ۲۱ تا ۲۴ آبان جاری انجام میشود.
همچنین سازمان ملی سنجش و ارزیابی نظام آموزشی کشور اصلاحیه دفترچه راهنمای ثبت نام آزمون ورودی دورههای کارشناسی ارشد ناپیوسته و دکتری ۱۴۰۴ را اعلام کرد و البته خبر داد داوطلبان پذیرفته شده دوره روزانه این دو آزمون در دانشگاه یا موسسه قبولی ثبت نام کنند یا نکنند، اجازه شرکت مجدد در آزمون سال ۱۴۰۵ را نخواهند داشت.
بنابراین، از این پس داوطلبانی که در دوره روزانه یکی از دانشگاههای دولتی پذیرفته میشوند، سال بعد امکان شرکت در آزمون آن مقطع را ندارند.
مشارکت ۷ هزار دانشجو در طرح ملی کارآفرینی
طرح ملی ترویج کارآفرینی با هدفگذاری مشارکت ۳۰ هزار دانشجو در سال نخست برای سراسر کشور و برای زمینهسازی رویش هستههای فناور در دانشگاهها از اول خرداد ۱۴۰۲ در دانشگاه صنعتی امیرکبیر آغاز شد.
فرهنگ فصیحی رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر روز شنبه (۱۲ آبان ماه) اعلام کرد که حدود ۷ هزار نفر در دورههای آموزشی این طرح ملی از یک سال قبل حضور دارند، ۱۲ دوره آموزشی برای سه گروه از دانشجویان برگزار شده است.
علیرضا رهایی رهایی نیز بیان کرد که طرح ملی ترویج کارآفرینی کمک خواهد کرد در کنار آموزش مباحث علمی دانشجویان، روند توسعه کارآفرینی نیز دنبال شود.
اعضای حقیقی هیأت امنای دانشگاه تربیت مدرس منصوب شدند
حسین سیمایی صراف روز شنبه (۱۲ آبان ماه) با صدور احکامی جداگانه، محمدرضا عارف، حسین افشین، ابراهیم عزیزی، جعفر توفیقی، احمد نادری و احمد دنیانور را به عنوان اعضای حقیقی هیأت امنای دانشگاه تربیت مدرس منصوب کرد.
حضور ۵۰ استاد و دانشجوی ایرانی در سومین مدارس دوجانبه جنوب شرق آسیا
رایزن علمی جمهوری اسلامی ایران در کشورهای جنوب شرق آسیا و اقیانوسیه روز شنبه (۱۲ ابان ماه) از برگزاری سومین دوره مدارس دوجانبه بینالمللی در دانشگاه اندونزی خبر داد و گفت که در این دوره ۵۰ استاد و دانشجوی ایرانی حضور دارند.
مراسم افتتاح این مدرسه روز چهارشنبه (۱۶ ابان ماه) انجام شد. هیاتی متشکل از چهل دانشجو و ۱۵ استاد دانشگاه کشورمان به همت رایزنی علمی ایران در مالزی در دومین دوره مدارس فصلی دو جانبه بین المللی با هدف تربیت راهبران و دانشمندان جهانی به منظور حل چالش های بین المللی به مدت ده روز میهمان دانشگاه یو ام کوالالامپور هستند.
هیاتی متشکل از ۴۰ دانشجو و ۱۵ استاد دانشگاه کشورمان به همت رایزنی علمی ایران در مالزی در دومین دوره مدارس فصلی دو جانبه بین المللی با هدف تربیت راهبران و دانشمندان جهانی به منظور حل چالش های بین المللی به مدت ده روز میهمان دانشگاه یو ام کوالالامپور هستند.
یتیمه الیاس معاون دانشگاه یو ام مالزی در مراسم افتتاح این مدرسه گفت که هوش مصنوعی مهمترین حوزه تخصصی مشترک ایران و مالزی است که دانشگاه های دو کشور در قالب طرحهای تحقیقاتی مشترک برآن تمرکز دارند.
محمدی نصرآبادی سفیر ایران در مالزی از تصمیم برگزاری هر ۶ ماه یک بار دورههای علمی میان دانشگاهیان ایران و مالزی خبر داد.
محسن صراف، رایزن علمی ایران در مالزی نیز مدیریت یکپارچه منابع آب، میراث هنری و تمدن اسلامی، حکمرانی پایدار در تغییرات آب و هوایی و مدیریت بحران، هماهنگی عقل و دین در سبک زندگی اسلامی، بویژه تاثیر هوش مصنوعی بر امنیت و حریم شخصی را از جمله محورهای علمی این دوره تخصصی مشترک در مالزی دانست.
بهروز ترک لادنی، عضو هیات علمی دانشگاه اصفهان هم با توجه به استقبال مالزی از دستاوردها و تجارب ارزنده کشورمان در زمینه امنیت سایبری گفت: شرایط برای فروش محصولات و خدمات فنی و مهندسی امنیت سایبری ایران در مالزی فراهم است.
آییننامه و شیوهنامه آموزش زبان فارسی به غیرفارسیزبانان، بررسی شد
جلسه هماندیشی مدیران و استادان مراکز آموزش زبان فارسی منتخب شنبه (۱۲ آبان ماه) برگزار و طی آن آییننامه و شیوهنامه آموزش زبان فارسی به دانشجویان و زبانآموزان غیرایرانی فارسی بررسی و پیرامون نحوه ارزیابی و کنترل کیفیت آموزش در مراکز آزفا تبادلنظر شد.
ضرورت نوآوری در برگزاری مسابقات علمی ملی و بینالمللی توسط انجمنهای دانشجویی
مراسم تقدیر از انجمنهای علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر روز شنبه (۱۲ آبان ماه) با حضور رئیس دانشگاه، معاون فرهنگی و دانشجویی، اساتید و دانشجویان در این دانشگاه برگزار شد. در این مراسم از انجمنهای علمی و دانشجویان دانشگاه صنعتی امیرکبیر تقدیر شد. چهار انجمن علمی دانشجویان دانشگاه صنعتی امیرکبیر در بخشهای مختلف نشریات، مسابقات، دورههای آموزشی و رویدادها به عنوان بهترین انجمن و دو انجمن نیز به عنوان شایسته تقدیر معرفی و تجلیل شدند.
علیرضا رهایی رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر در این مراسم با تاکید بر ضرورت ایجاد نوآوری برای برگزاری مسابقات علمی ملی و بینالمللی توسط انجمنهای علمی، گفت: امروزه مسابقات علمی در دنیا با تغییر و تحولاتی برگزار میشود، انجمنهای علمی دانشجویی باید در این زمینه طراحیهای جدید داشته باشند تا ما در سطح ملی و بین المللی بتوانیم مسابقات جدیدی را طراحی و برگزار کنیم.
مدلسازی مدیریت و تولید انرژی از پسماندهای شهری تهران
بر اساس پژوهش استاد دانشکدگان فنی دانشگاه تهران، مسیرهای حمل، محلهای پیشنهادی برای تجمیع زبالهها و دیگر متغیرهای کلیدی با توجه به محدودیتهای گوناگون بودجه، ظرفیت حمل پسماند و مسیرهای قابل استفاده در منطقه ۱۲ شهر تهران مشخص شدند.
در این مقاله با استفاده از روشهای متنوع تصمیمگیری چند معیاره و روشهای بهینهیابی ریاضی، یک مساله جامع مدیریت پسماند، مدلسازی و با بهرهگیری از دادههای یکی از مناطق شهر تهران مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است.
برگزاری چهاردهمین نمایشگاه کار دانشگاه صنعتی شریف در آبانماه
دانشگاه صنعتی شریف طی اطلاعیهای اعلام کرد که چهاردهمین نمایشگاه کار این دانشگاه با هدف ایجاد زمینه ارتباط مستقیم صنعت و دانشگاه و شناسایی علایق و استعدادها، از ۲۰ تا ۲۲ آبان ماه ۱۴۰۳ برگزار میشود.
دانشگاه صنعتی شریف به عنوان بنیانگذار اولین نمایشگاه کار در ایران تاکنون تجربه برگزاری سیزده دوره این نمایشگاه را داشته است. بازدید از نمایشگاه کار برای عموم رایگان است و علاقهمندان میتوانند جهت حضور، در وبسایت این نمایشگاه به آدرس http://jobfair.sharif.ir ثبتنام کنند.
ناکارآمدی علوم انسانی التقاطی برای جامعه اسلامی ایران
جلسه شورای تحول و ارتقای علوم انسانی روز شنبه (۱۲ آبان ماه) به ریاست سعیدرضا عاملی، رئیس این شورا برگزار و درباره موضوعاتی نظیر علوم انسانی اسلامی، الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت بحث شد.
سعید رضا عاملی رئیس شورای تحول و ارتقای علوم انسانی در این نشست با اشاره به دغدغه مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه علوم انسانی کنونی با بیماریهایی دست و پنجه نرم میکند و تحت تأثیر علوم انسانی غربی قرار گرفته، گفت: این علوم انسانی التقاطی ممکن است کارآمدی لازم را برای جامعه اسلامی ایران نداشته باشد.
به گفته عاملی، اکنون مباحث اخلاقی پیرامون هوش مصنوعی به طور فزایندهای در جهان مطرح شده است. همچنین، مباحث فلسفی و الهیاتی در مورد هوش مصنوعی نیز به شدت افزایش یافته و پرسشهایی را در این زمینه به وجود آورده است.
حجت الاسلام غلامرضا مصباحی مقدم، عضو دیگر شورای تحول و ارتقای علوم انسانی نیز در این جلسه بیان کرد: ما امروز تربیت متفکرانی است که توانایی تحلیل و نقد داشته باشند و نه صرفاً کارشناسان فنی. اگر این مساله را بپذیریم، ضروری است که وزارت علوم و دانشگاهها نیز در این راستا گامهای اساسی بردارند و یک بسیج عمومی در دانشگاهها ایجاد کنند تا استادان و مدیران رشتهها با ارائه طرحهای آموزشی، نسل جدیدی از صاحبنظران را تربیت کنند.
فراخوان طرحهای پژوهشی موسسه مطالعات فرهنگی، اجتماعی اعلام شد
پژوهشگاه مطالعات فرهنگی، اجتماعی و تمدنی در نظر دارد از ظرفیتهای پژوهشگرانی که حداکثر سه سال از زمان دانشآموختگی دوره دکتری آنها گذشته باشد و دانشجویان دکتری، در تعریف و اجرای طرحهای پژوهشی بهرهمند شود. موسسه از پژوهشگران واجد شرایط دعوت به همکاری می کند.
فراخوان طرحهای پژوهشی ۱۴۰۳ ویژه دانشآموختگان دکتری سه سال گذشته و دانشجویان دوره دکتری توسط موسسه مطالعات فرهنگی، اجتماعی و تمدنی اعلام شد.
پژوهشگران میتوانند طرحنامههای پیشنهادی خود را حداکثر تا ۱۵ دی ۱۴۰۳ به نشانی (Researchiscs.ac.ir) ارسال کنند. پژوهشگران محترم میتوانند هرگونه ابهام یا پرسش را از طریق آدرس الکترونیکی مذکور ارسال و پاسخ لازم را دریافت نمایند. شرایط و طرحنامه در صفحه امور پژوهشی به نشانی (www.iscs.ac.ir) قابل دسترسی است.
استاد صنعتی شریف، اولین سردبیر ایرانی نشریه بینالمللی IEEE شد
محمود فتوحی فیروزآباد از سوی انجمن IEEE Power & Energy Society بهعنوان سردبیر جدید نشریه معتبر IEEE Transactions on Smart معرفی و به مدت سه سال منصوب شد.
شاخص- اچ این نشریه ۲۳۰ و دارای ضریب تاثیر ۸.۶ است. همچنین برای نخستین بار است که سردبیری مقیم از کشور ایران انتخاب میشود.
برگزاری سومین جایزه ملی سردار سلیمانی بهمن ماه
فردین تقی زاده مدیر کل امور دانشجویان شاهد و ایثارگر سازمان امور دانشجویان از برگزاری سومین جایزه ملی سردار سلیمانی در بهمن ماه پیشرو خبر داد و گفت که پذیرفتهشدگان رتبههای برتر شاهد و ایثارگر کنکور سراسری در زیرگروههای اعلام شده ۶ ماه تا یک سال کمکهزینه تحصیلی دریافت میکنند.
اولین جشنواره جایزه ملی سردار شهید سلیمانی دی ماه ۱۴۰۱ به میزبان دانشگاه علامه طباطبایی و دومین جشنواره ۱۲ بهمن ماه ۱۴۰۲ به میزبانی دانشگاه شهید باهنر کرمان در تالار وحدت این دانشگاه با حضور مقامات کشوری برگزار شد. برندگان این جشنواره کمک هزینه تحصیل و تندیس نمایدن جشنواره را دریافت کردند.
واکنش رسمی دانشگاه آزاد به اقدام خلاف عفت یک دانشجو دختر
روز شنبه یک دانشجوی دختر واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی دست به اقدامی خلاف عفت زد. این بازخوردهای زیادی در فضای مجازی و شبکههای اجتماعی داشت و مسئولان این دانشگاه توضیحات لازم را در این زمینه بیان کردند.
مدیرکل روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی در واکنش به این ماجرا با انتشار پستی در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: پس از اقدام منافی عفت یکی از دانشجویان دانشگاه علوم تحقیقات، حراست دانشگاه وارد عمل شده و ایشان را به کلانتری تحویل داده است.
سیدامبر محجوب افزود: در کلانتری و با بررسی تیمهای پزشکی مشخص شد که وی تحت فشار روحی شدید و دارای اختلالات روانی بوداه است. گفتنی است ایشان علاوه بر جدایی از همسر سابق خود، مادر دو فرزند نیز بوده است. امید که با جلوگیری از شایعهپراکنیهای مجازی با آبروی خانواده و آینده فرزندان وی بازی نشود.
پیامهای نهادها و مقامات به مناسبت ۱۳ آبان
شورای عالی انقلاب فرهنگی در بیانیهای به مناسبت ۱۳ آبان، اعلام کرد: ۱۳ آبان، روزی است که ملت ایران با ارادهای راسخ، خشم خود را نسبت به سیاستهای استکباری آمریکا نشان داد و این حرکت نمادین باید به عنوان الگویی برای جوانان و نسلهای آینده مدنظر قرار گیرد.
حجت الاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه در حاشیه راهپیمایی یوم الله ۱۳ ابان در جمع خبرنگاران : نوجوانان و جوانانی که امروز در راهپیمایی یوم الله ۱۳ آبان شرکت کردند در آینده نزدیک دانشمندان کشور هستند که اقتدار علمی، فناوری، هوش مصنوعی، کوآنتوم و اقتدار نظامی را برای ایران به ارمغان میآورند.
ضرورت تدوین الگوی حکمرانی تمدنی در حوزه زنان با همکاری قوای سهگانه
دومین نشست از سلسله رویدادهای طراحی الگوی حکمرانی تمدنی در حوزه زنان و خانواده با موضوع الزامات نظام حمایت قضایی در حکمرانی تمدنی حوزه زنان و خانواده روز یکشنبه (۱۳ ابان ماه) برگزار شد.
فهیمه فرهمندپور دبیر ستاد زنان و خانواده شورای عالی انقلاب فرهنگی در این نشست گفت: باید الگوی حکمرانی تمدنی در حوزه زنان و خانواده با همکاری قوای سهگانه تدوین کنیم تا مسائل کلیدی این حوزه حل شود.
وی تاکید کرد: برای شکلدهی و طراحی الگوی حکمرانی حوزه زنان و خانواده، نیازمند پاسخ به پرسشهای اساسی هستیم که هر یک از این پاسخها بخشی از این الگو را تکمیل میکند. این نشستها در حوزههای مختلف، از جمله مدیریت شهری، نظام دادرسی، برشهای علمی و سیاستهای کلان، با همکاری قوه مقننه، قوه قضاییه، دستگاههای اجرایی، دانشگاهها، دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام و حوزه علمیه برگزار شدهاند.
رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان منصوب شد
حسین سیمایی صراف وزیر علوم، تحقیقات و فناوری روز یکشنبه (۱۳ آبان ماه) با صدور حکمی «سید مهدی ابطحیفروشانی» را به عنوان رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان منصوب کرد.
سیدمهدی ابطحی متولد سال ۱۳۴۴ دارای دکترای عمران و عضو هیات علمی دانشکده مهندسی عمران دانشگاه صنعتی اصفهان با مرتبه استادی است. وی چاپ بیش از ۱۳۰ مقاله علمی در نشریات معتبر ملی و بین المللی و بیش از ۴۵ طرح پژوهشی خاتمه یافته با صنعت ثبت ۵ اختراع و تألیف ۳ جلد کتاب را در کارنامه فعالیتهای علمی و پژوهشی خود دارد.
از سوابق اجرایی وی نیز میتوان به ریاست دانشگاه صنعتی اصفهان، معاون دانشجویی فرهنگی و معاون پژوهش و فناوری این دانشگاه اشاره کرد. وی همچنین در دولت دوازدهم ریاست شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان را عهده دار بوده است.
ارتقای رتبه مجلات دانشگاه تهران در رتبهبندی وزارت علوم
طبق آخرین رتبهبندی نشریات علمی، اعلامشده از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ۶ نشریه دانشگاه تهران به رتبه (الف) و یک نشریه به رتبه (ب) ارتقا یافت.
نشریات «پژوهشهای جغرافیای طبیعی»، «تحقیقات آب و خاک ایران»، «تحقیقات اقتصاد و توسعه کشاورزی ایران»، «دانش گیاهپزشکی ایران»، «مدیریت فرهنگ سازمانی» همچنین نشریه انگلیسیزبان «Desert» به رتبه (الف) ارتقا یافتند. مطابق این رتبهبندی، نشریه «کنترل بیولوژیک آفات و بیماریهای گیاهی» از رتبه علمی (ج) در سال ۱۴۰۱ به رتبه (ب) در سال ۱۴۰۲ رسیده است.
همچنین طبق فهرست رتبهبندی نشریات علمی وزارت علوم در سال ۱۴۰۲، ۲۱ نشریه دانشگاه تهران دارای رتبه علمی بینالمللی، ۳۷ نشریه دارای رتبه علمی (الف) و ۴۷ نشریه دارای رتبه علمی (ب) هستد.
همکاری علمی دانشگاه امیرکبیر و فراجا برای توسعه هوش مصنوعی
دانشگاه صنعتی امیرکبیر و فراجا روز دوشنبه (۱۴ آبان ماه) تفاهم نامه همکاری علمی پژوهشی با هدف توسعه هوش مصنوعی و ارائه آموزش های کوتاه مدت و دانشجو امضا کردند. این تفاهمنامه در راستای بهره مندی بهینه از ظرفیت ها، امکانات موجود و دستاوردهای فناورانه جهت تحقق بخشیدن به ارتقای ارائه خدمات و توسعه همکاری ها در زمینه فعالیتهای علمی، آموزشی، پژوهشی و فناورانه در ۷ ماده و دو نسخه امضا شد. ایجاد و توسعه همکاریهای مشترک در تمام زمینههای علمی، آموزشی، پژوهشی و فناوری های نوین از اهداف انعقاد این تفاهم نامه به شمار می رود.
ساخت اولین سکوی ارائهدهنده جستوجوی تصویری بر اساس هوش مصنوعی
دانشآموختگان دانشگاه صنعتی شریف موفق شدند با استفاده از فناوری روز و هوش مصنوعی، یک «موتور جستوجو» را طراحی کرده و توسعه دهند. این موتور جستوجوی هوشمند خرید آنلاین لباس بر پایه هوش مصنوعی و توسط دانشآموختگان دانشگاه صنعتی شریف ایجاد شده است و از طریق آن جستوجوی متنی هوشمند انجام میشود، کاربران میتوانند با توصیف طرح و رنگ لباس موردعلاقه خود از پوشاک موجود در این پلتفرم استفاده کنند.
ضرورت همدلی و همافزایی دستگاهها برای تدوین سند ملی اربعین
دومین جلسه میز فرهنگ اربعین با حضور نمایندگان دستگاههای ذیربط در ستاد فرهنگی و اجتماعی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد و اعضا بر ضرورت ضرورت همدلی و همافزایی دستگاهها برای تدوین سند ملی اربعین تاکید کردند.
در پایان مقرر شد، برای بررسی دیگر بخشهای سند، جلسات با نظم بیشتر برگزار شده و تیم تدوین سند، جلسات مجزا با دستگاههای مسئول داشته باشند و علاوه بر این، موضوعات بینالمللی سند با محوریت مجمع جهانی اهل بیت (ع) و با حضور تمامی ذینفعان و بازیگران عرصه بینالملل و در هماهنگی کامل با وزارت امور خارجه بازبینی و تکمیل شود.
انعقاد تفاهمنامه همکاری پارک فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی و دانشگاه آزاد واحد امارات
روز سهشنبه (۱۴ ابان ماه) طی نشستی با حضور رئیس و مدیران پارک ملی علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی جهاد دانشگاهی و سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد امارات، تفاهمنامه همکاری مشترک میان این دو مجموعه منعقد شد.
همکاری در برگزاری دورههای آموزشی کوتاهمدت، همکاری در برگزاری رویدادها و نمایشگاههای مشترک، استفاده از ظرفیت شرکتهای عضو پارک فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی، اشتراکگذاری تجارب و فضاهای در اختیار طرفین در فعالیتهای مشترک، تشکیل کارگروه اقتصادی مشترک و توسعه همه جانبه اهداف طرفین، از جمله اهداف و حوزههای همکاری است که در قالب این تفاهمنامه پیگیری میشود.
برگزاری هفتمین نمایشگاه بین المللی مواد و صنایع شیمیایی، تجهیزات و خدمات آزمایشگاهی
هفتمین نمایشگاه بین المللی مواد و صنایع شیمیایی، تجهیزات و خدمات آزمایشگاهی از ۱۴ تا ۱۷ آبان ماه ۱۴۰۳ در محل مصلی حضرت امام خمینی ( ره ) تهران با حضور پیمان صالحی معاونت پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری افتتاح شد. این نمایشگاه میزبان بیش از ۱۳۰ شرکت در گروه کالایی مواد شیمیایی صنعتی، مواد شیمیایی آزمایشگاهی و دارویی، صنایع فرآیندی، تجهیزات آزمایشگاهی صنعتی و عمومی، تجهیزات آزمایشگاهی بالینی و خدمات آزمایشگاهی است.
پیمان صالحی معاون پژوهشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: وزارت علوم مشتری اصلی شرکتهایی است که در نمایشگاه مواد شیمیایی و تجهیزات آزمایشگاهی شرکت کردهاند؛ زیرا به واسطه فعالیتهایی که در حوزه تحقیقات و فناوری در دانشگاه ها انجام میشود، دانشگاه ها و پژوهشگاه را موظف کردیم از تولیدات داخلی استفاده کنند
مصوبه کنکوری شورای انقلاب فرهنگی تغییر نکرده است
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی روز دوشنبه (۱۴ آبان ماه) اعلام کرد: مصوبه کنکوری این شورا تغییر نکرده و آزمون سراسری سال ۱۴۰۴ بر این اساس برگزار میشود، برای سالهای بعد نیز باید بررسیها و اخذ نظرها از کارشناسان و اعضای کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی به پایان برسد.
حجتالاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه، افزود: این مصوبه همچنان به قوت خود باقی است و مجددا در شورا مورد بحث قرار نگرفته است. از خانوادهها و دانشآموزان درخواست میشود به شایعات توجه نکنند؛ هیچ دستوری از سوی مسئولان نظام برای تغییر این مصوبه به شورا ارائه نشده و تمام این صحبتها صرفاً شایعه هستند. نحوه برگزاری کنکور بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه پیدا میکند.
ساخت نانوداروی رمدسیویر برای درمان کووید-۱۹ توسط محققان دانشگاه تهران
در پژوهشی که به تازگی در آزمایشگاه بیوآنالیز مرکز تحقیقات بیوشیمی و بیوفیزیک دانشگاه تهران به سرپرستی هدایتاله قورچیان، استاد گروه بیوفیزیک و با همکاری فاطمه امیری و سپیده ضیایی صورت گرفته، از نانوساختارهای لیپیدی برای بارگذاری داروی رمدسیویر استفاده شده تا عوارض جانبی این دارو کاهش یابد.
انتخاب طرح استاد دانشگاه امیرکبیر به عنوان سرفصل آموزشی هوش مصنوعی
طرح گلناز بغدادی از اعضای هیاتعلمی دانشکده مهندسی پزشکی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، از سوی ستاد توسعه فناوریهای هوش مصنوعی و رباتیک معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان به عنوان یکی از ۵۰ سرفصل برگزیده فراخوان تدوین سرفصلهای آموزشی هوش مصنوعی کاربردی در رشتههای دانشگاهی انتخاب شد.
عنوان طرح بغدادی «یادگیری عمیق و کاربردهای آن در مهندسی پزشکی» بوده که با همکاری میلاد طهرانی و امین عبدیپور از دانشجویان این دانشگاه تعریف شده است. این عنوان برای اولینبار به عنوان یک درس سه واحدی در رشته مهندسی پزشکی در دانشکده مهندسی پزشکی دانشگاه صنعتی امیرکبیر در حال ارائه است.
برگزاری نشست یکروزه روسای پارکهای علم و فناوری
نشست یکروزه روسای پارکهای علم و فناوری روز سهشنبه (۱۵ آبان) در سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران برگزار شد.
پیمان صالحی معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در این نشست گفت: وزارت علوم، سال گذشته ۶ هزار قرارداد همکاری با صنعت به ارزش پنج هزار و ۸۰۹ میلیارد تومان داشته است.
به گفته وی هم اکنون ۱۲۷ دانشگاه وابسته به وزارت علوم و ۲۸ موسسه پژوهشی وجود دارد که اینها همه نتیجه سرمایهگذاری در این بخشها است.
استاد دانشگاه شهید بهشتی به ایجاد مراکز هدایت شغلی اشاره کرد و گفت: هم اکنون ۷۵ مرکز هدایت شغلی داریم و سال گذشته ۲۸۰ هزار نفر در این مرکز آموزش دادیم. تلاش کردیم این گسترش این مراکز در کشور عادلانه باشد و در کنار آموزش در این مراکز افراد را به سمت کارآفرینی سوق دهیم.
محمدنبی شهیکیتاش معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم نیز در این مراسم گفت: معیار بررسی عملکرد روسای پارکهای علم و فناوری ماده ۱۱ قانون جهش تولید دانشبنیان (مرتبط با اعتبار مالیاتی) است و باید وقت و اعتبار ویژهای برای آن تخصیص داده شود.
به گفته وی هم اکنون ۵۹ پارک فناوری داریم که ۱۴۰ هزار نفر در آن شاغل هستند و ۹ هزار و ۹۸۰ شرکت دانش بنیان، ۲۹۷ مرکز رشد واحدهای فناور وجود دارد.
شهیکی تاکش از تعیف ماموریتهای تخصصی برای پارکها خبر داد و گفت: اید پایه بودجه در همه پارک ها افزایش یابد و در مدل تخصیص منابع نیز توافقاتی داشتیم . در بین ۵۹ پارک ماموریت براساس ظرفیت تعریف کردیم و سعی می کنیم منابع محدود را به صورت شایسته اختصاص دهیم.
وی در حاشیه این نشست در جمع خبرنگاران از کامل شدن سامانه جریان اقتصاد نوین (جان) خبر داد و گفت: درگاه الکترونیکی فروش این سامانه در حال تکمیل است و تا سه ماه آینده وارد بازار شود.
در ادامه این نشست مهدی معاون سیاستگذاری و توسعه معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهور گفت: هم اکنون مسأله ما در حوزه دانشبنیان و فناوری این است که زیرساخت، توان پشتیبانی فناوری و امکان تست را ندارد.
اسفندیار اختیاری مشاور معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری گفت: پیشنهاد کرد عملکرد پارکها بر اساس قانون جهش تولید ارزیابی شود و از روسای پارکها خواست تا بند ب ماده ۱۸ این قانون را به دقت مطالعه کنند چرا که در این قانون به شرکتها اجازه داده شده طرحهای خود را در شورای استان تصویب و سپس زمین دریافت کنند.
در حاشیه نشست روسای پارکهای علم و فناوری کشور که به میزبانی سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران برگزار شد، تفاهمنامه همکاری بین شرکت پالایش نفت امام خمینی (ره) شرکت سیمان عمران انارک و پارک علم و فناوری استان مرکزی با ظرفیت ۲۰۰ میلیارد تومان امضا شد.
ابلاغ ماده واحده نحوه تعیین سهمیه مناطق داوطلبان آزمون سراسری در سال ۱۴۰۴
رئیسجمهور و رئیس شورای عالی انقلاب ماده واحده «نحوه تعیین سهمیه مناطق داوطلبان آزمون سراسری در سال ۱۴۰۴» مصوب جلسه ۹۰۴ تاریخ ۲۰ شهریور ۱۴۰۳ شورای عالی انقلاب فرهنگی، را برای اجرا ابلاغ کرد.
«ماده واحده – سهمیه مناطق براساس بخش محل تحصیل سه سال آخر دوره متوسطه داوطلب تعیین میشود. اگر این سه بخش در یک منطقه باشد، سهمیه اختصاصیافته به آن منطقه، بهعنوان سهمیه نهایی داوطلب منظور میشود. در صورتی که بخشهای محل تحصیل سه سال آخر متوسطه داوطلبان دارای سهمیه مناطق متفاوت باشد، سهمیه داوطلب بر اساس بخش محل اخذ مدرک تحصیلی بخش منطقه مرفهتر (حتی یک سال از سه سال) تعیین میشود.
برگزاری نشست شورای طراحی و تدوین شیوه نامه طرح «مدرسه خلاق»
روز سهشنبه نشست شورای طراحی و تدوین شیوه نامه طرح «مدرسه خلاق» برگزار شد. سعید خدایگان قائم مقام بنیاد ملی نخبگان در این نشست آموزش و تدریس روش های ایده پردازی، ایجاد طوفان فکری، نحوه خلق ایده و جریان نیاز تا ایده و آموزش حل مساله را از جمله دلایل اجرای طرح «مدرسه خلاق» دانست.
وی اظهارداشت: خروجی تدریس خلاقیت تبدیل فرد به یک مخترع نیست. خلاقیت موضوعی نیست که لزوما با مدال گرفتن ثابت شود، اینکه دانشآموزان در آینده بدانند روش حل مسائل چیست و چطور باید فکر کنند، بیانگر این است که مدرسه خلاق توانسته در انجام ماموریت خود درست عمل کند. هدف ما تقویت مهارت حل مساله در دانش آموزان است.
خدایگان موفقیت طرح مدرسه خلاق را منوط به سنجش و ارزیابی افزایش خلاقیت در دانش آموزان در پایان دوره دانست و گفت: مصداق ارزیابی کیفی میتواند برگزاری برخی مسابقات باشد که این امر نیز در همکاری با بنیاد ملی نخبگان ممکن است و سبب ایجاد انگیزه در مدیران و دانشآموزان در ادامه مسیر خواهد شد.
برگزاری سیزدهمین آیین اعطای تندیس ملی فداکاری به دانشجویان
نشست خبری سیزدهمین آیین اعطای تندیس ملی فداکاری دانشجویان ایران روز شنبه (۱۲ آبان ماه) به میزبانی جهاددانشگاهی و با هدف برپایی این آیین برای الگوی سازی جوانان، ترویج و گسترش فرهنگ ایثار، فداکاری و نوعدوستی بین جوانان به ویژه نسل دانشجو برگزار شد.
جمال رحیمیان رئیس سازمان جهاددانشگاهی تهران در این نشست گفت: در این دوره ۴۱ برگزیده داریم که شامل ۳۳ دانشجو یا گروه دانشجویی و ٨ غیر دانشجو هستند، همچنین از ۳۳ دانشجو ۲۵ دانشجو از دانشگاه های دولتی و ۸ شخصیت فداکار از دانشگاه آزاد و از ٣٣ برگزیده ٢۴ برگزیده از رشته های غیر پزشکی و ٩ رشته پزشکی هستند. افزون بر این، از ۲۵ دانشجوی فداکار دانشگاه دولتی هفت نفر زن در قید حیات و ٢ شهیده فداکار و ۱۶دانشجو مرد هستند.
در همین راستا سیزدهمین آیین اعطای تندیس ملی فداکاری به دانشجویان روز سه شنبه (۱۵ ابان ماه) در تالار فردوسی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران برگزار شد. سیدضیا هاشمی، معاون فرهنگی اجتماعی معاون اول رئیسجمهور، حسن مسلمی نائینی، رئیس جهاد دانشگاهی، سعید حبیبا رئیس سازمان امور دانشجویان و شماری از استادان و شخصیتهای دانشگاهی در این مراسم حضور داشتند.
در این مراسم از ۴۱ فرد و گروه دانشجویی تقدیر شد و طی آن همچنین از فرزاد بادپا، خادم شاهچراغ به عنوان «شخصیت فداکار» شناخته و تجلیل شد.
نخستین تندیس به خانواده شهیده مکرمه حسینی اعطا شد که در حادثه تروریستی ١٣ دی ماه ١۴٠٢ در طریق الشهدای کرمان در حال امدادرسانی به مردم در اثر انفجار ناشی از این عملیات تروریستی به درجه شهادت نایل آمد.
سید حسین حسینی سرپرست دانشگاه تهران در این مراسم مهمترین موضوع در حوزه فداکاری و ایثارگری را تأثیرگذاری اجتماعی افراد و جوانان دانست و گفت: برگزیدگان سیزدهمین دوره تندیس ملی فداکاری دانشجویان ایران باید اثربخشی خود را در جامعه به منصه ظهور برسانند.
مسعود پزشکیان در پیامی به این آیین نوشت: برگزاری آیین اعطای تندیس ملی فداکاری به دانشجویان ایران»، گامی ارزنده برای ارتقا و شکوفایی و بالندگی فرهنگی است. اینجانب بر خود لازم میدانم از جهاد دانشگاهی و تمام وزارت خانه ها، سازمانها و دست اندر کاران برگزاری سیزدهمین آیین اعطای تندیس فداکاری با دانشجویان ایران، تقدیر و تشکر کرده و توفیق روزافزون همگان را در تبیین و ترویج و نشر عظمت و شکوه ایثار و فداکاری از خداوند سبحان مسألت میکنم.
خالد قدومی نماینده جنبش حماس نیز در این مراسم گفت: در شرایط کنونی، غزه و فلسطین و منطقه و جهان از ٧ اکتبر سال گذشته تغییر کرده و این تغییر در اندیشه مقاومت در مواجه با استکبار و ظلم آغاز شد.
حجت الاسلام مصطفی رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها پویش «ایران همدل» را جلوهای از فداکاری دانست و گفت: دانشجویی که محدود داشتههای خود را به همنوع هدیه میکند، جلوه ای از زیباییها و حقیقت جامعه ایران را نمایش میدهد.
امکان ثبتنام پذیرفتهشدگان ارشد و دکتری ۱۴۰۳ در آزمون ۱۴۰۴ فراهم شد
جلسه ۹۰۷ شورای عالی انقلاب فرهنگی شامگاه سهشنبه به ریاست مسعود پزشکیان، رئیس جمهور و با حضور محمدباقر قالیباف، رئیس قوه مقننه، حجتالاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژهای رئیس قوه قضائیه و اعضای شورا برگزار شد. حجت الاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در حاشیه این شورا گفت: منع شرکت در آزمونهای ارشد و دکتری ۱۴۰۴ برای پذیرفتهشدگان ۱۴۰۳ این آزمونها برطرف شد.
مجوز ۵ مؤسسه اعزام متخلف لغو شد
کارگروه نظارت بر تاسیس و عملکرد موسسات اعزام دانشجو با حضور محمد محمدیمسعودی مدیر کل بورس و اعزام دانشجویان سازمان امور دانشجویان و اعضای کارگروه برگزار شد.
رئیس کارگروه نظارت بر موسسات اعزام دانشجو در این جلسه از لغو مجوز پنج موسسه اعزام دانشجو متخلف طی یک ماه گذشته خبر داد و گفت: موسسات مجازی که تخلف کنند و بدون توجه به اخطارها به تخلفات ادامه دهند شناسایی و حکم لغو مجوز برای آنها صادر خواهد شد.
منبع: https://www.irna.ir/news/85651162/%D8%A7%D8%B2-%D9%86%D8%B4%D8%B3%D8%AA-%D8%B1%D9%88%D8%B3%D8%A7%DB%8C-%D9%BE%D8%A7%D8%B1%DA%A9-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%B9%D9%84%D9%85-%D9%88-%D9%81%D9%86%D8%A7%D9%88%D8%B1%DB%8C-%D8%AA%D8%A7-%D8%AA%D9%82%D8%AF%DB%8C%D8%B1-%D8%A7%D8%B2-%D9%81%D8%AF%D8%A7%DA%A9%D8%A7%D8%B1%DB%8C-%D8%AF%D8%A7%D9%86%D8%B4%D8%AC%D9%88%DB%8C%D8%A7%D9%86