به گزارش روز چهارشنبه گروه علمی ایرنا از دانشگاه تهران، در کتاب «ابعاد جنسیتی در مدیریت بلایای طبیعی» که با حمایت پژوهشگاه بلایای طبیعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری منتشر شده است، به بحث پرداخته شده است. موضوع برابری جنسیتی در مدیریت بلایا ابعاد جنسیتی و جنسیتی در مدیریت بلایا بر اساس تجربیات و تحقیقات.
هدف این کتاب بررسی آسیبپذیریها و ظرفیتهای متاثر از ساختار و روابط جنسیتی در بلایا است. چنین مطالعاتی می تواند در تدوین برنامه های مدیریت بلایا موثر باشد، به طوری که در چنین شرایطی جامعه برای همه مردان و زنان امن باشد.
این مجموعه در پنج فصل به این سوال می پردازد که رابطه زن بودن و جنسیت با حوادث چیست و زنان چگونه تجربیات متفاوتی از تصادفات و پیامدهای آن در مقایسه با مردان دارند.
فصل اول به مفاهیم و مبانی دیدگاه جنسیتی در بلایا میپردازد، از جمله مقاله جلیا شادی طلب با عنوان «درآمدی بر زنان و مسائل جنسیتی در بلایا» و فصل دوم کتاب با عنوان «چالشها و قابلیتهای زنان: در این فصل زهرا فرزاده، یکی از اعضای هیئت علمی دانشگاه تهران، به مسائل مهمی می پردازد که با آن مواجه می شوند. بر اساس شواهد میدانی از حوادثی از جمله زلزله در شهرهای سرپل ذهاب و ثلاث باباجانی امی. 1398-1396، چالش های پیش روی مادران و پدران در مواجهه با حادثه و تجربه آن پس از آن و همچنین مقاله ای از مذگان طاهری تفتی، عضو هیئت علمی دانشکده شهرسازی، دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران، در چارچوبی تحلیلی برای آشکارسازی تولید، بازتولید و تشدید نابرابری در فرآیند بازسازی و بازیابی پس از فاجعه، جنسیت به عنوان یکی از محورهای نابرابری مطرح می شود.
فصلهای بعدی کتاب با عناوین «مدیریت سوانح حساس به جنسیت در اسناد بینالمللی»، «تجارب سازمانهای غیردولتی در بلایا» و «آیا میتوان در مورد ادغام ابعاد جنسیتی در مدیریت بلایا توافق کرد؟» نامگذاری شده است. این به جنبه های دیگر رابطه بین جنسیت و بلایا می پردازد و راه حل هایی را برای کاهش تلفات انسانی در جامعه متاثر از فاجعه با در نظر گرفتن ابعاد جنسیتی پیشنهاد می کند.
منبع: https://www.irna.ir/news/85672678/%DA%A9%D8%AA%D8%A7%D8%A8-%D8%A7%D8%A8%D8%B9%D8%A7%D8%AF-%D8%AC%D9%86%D8%B3%DB%8C%D8%AA%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%D9%85%D8%AF%DB%8C%D8%B1%DB%8C%D8%AA-%D8%B3%D9%88%D8%A7%D9%86%D8%AD-%D9%85%D9%86%D8%AA%D8%B4%D8%B1-%D8%B4%D8%AF