پیش بینی تامین مالی پایدار برای توزیع رایگان شیر در مدارس

پیش‌بینی بودجه پایدار برای توزیع شیر رایگان در مدارس

گروه جامعه ایرنا – در سه دهه اخیر برنامه توزیع شیر مدارس هرازگاهی در دستور کار دبیران آموزش و پرورش قرار گرفت و پس از مدتی به دلیل کمبود بودجه به فراموشی سپرده شد. این برنامه با پوشش حدود 10000 دانش آموز در سال 1979 آغاز شد. بر اساس این طرح در طول سال تحصیلی 70 برابر شیر بین دانش آموزان توزیع شد اما با گذشت زمان میزان شیر توزیعی در مدارس کاهش یافت و در نهایت در سال 1395 به دلیل کمبود منابع اعتباری این طرح متوقف شد.

سال گذشته بار دیگر موضوع توزیع شیر در مدارس در دستور کار وزارت آموزش و پرورش قرار گرفت و در نهایت 200 میلیون کارتن شیر بین 8 میلیون و 300 هزار دانش آموز مقطع ابتدایی توزیع شد. دولت در مجموع 2500 میلیارد تومان برای این پروژه هزینه کرد.

در برنامه هفتم مترقی که از هشتم خرداد ماه سال جاری آغاز شد، موضوع توزیع شیر رایگان در مدارس مورد توجه قرار گرفت و بر اساس بند د ماده 71 این قانون به دولت اجازه داده می شود طرح تغذیه با شیر رایگان را اجرا کند. در مدارس ابتدایی دولتی

اما در قانون بودجه امسال ردیف بودجه جداگانه ای برای توزیع شیر رایگان در مدارس به ویژه مناطق محروم وجود نداشت. دلیل این امر این است که با آغاز سال تحصیلی جدید و با وجود تمهیدات آموزش و پرورش برای اجرای طرح توزیع رایگان شیر، هیچ گونه موافقتی از سوی سازمان برنامه و بودجه برای آن وجود ندارد.

پیش بینی تامین مالی پایدار برای توزیع رایگان شیر در مدارس

روزی که به شیر در مدارس اختصاص دارد

در مورد فواید شیر برای تغذیه کودکان و نوجوانان و تاثیر آن بر رشد جسمی و ذهنی دانش آموزان بسیار گفته شده است و چهارشنبه آخر شهریور هر سال از سوی سازمان جهانی خواربار (فائو) به عنوان روز جهانی شیر مدارس نامگذاری شده است. ).

خدیجه رحمانی، استاد تغذیه دانشگاه شهید بهشتی در گفت و گو با خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران، یکی از دستاوردهای توزیع شیر در مدارس را فرهنگ سازی الگوی صحیح تغذیه در بین دانش آموزان دانست و معتقد است: توزیع شیر رایگان به منظور حفظ سلامت دانش‌آموزان در مدرسه یک اقدام بسیار مفید فرهنگی است که به یادگیری آنها کمک می‌کند و در رشد آنها در بزرگسالی مؤثر است.

رحمانی تاکید کرد: اجرای این طرح به سلامت جامعه و آینده کشور کمک شایانی می کند و همواره معتقدیم پیشگیری بهتر از درمان است. در صورت کاهش مصرف شیر بدون شک در سال های آینده به بیماری های زیادی به خصوص در سنین بالا و به خصوص در بین خانم ها دچار خواهیم شد و باید با مصرف شیر از پوکی استخوان جلوگیری کنیم.

همچنین ایرج عبدالله رئیس انجمن فیزیوتراپی ایران همچنین با تاکید بر اینکه افراد در سنین رشد باید لبنیات و لبنیات به اندازه کافی مصرف کنند، معتقد است: متاسفانه تغذیه نامناسب و نشستن زیاد در کودکان ایرانی باعث شده رشد استخوان ها و مفاصل آنها محدود شود. . این عوامل باعث شده تا قد کودکان ایرانی نسبت به 50 سال پیش کاهش یابد.

وی به اجرای طرح توزیع شیر رایگان در مدارس اشاره کرد و خاطرنشان کرد: اجرای این طرح منجر به افزایش یک سانتی متری قد کودکان ایرانی در سال های اخیر شد.

دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی وزارت بهداشت نیز پرسشنامه ای درباره دانش آموزان شرکت کننده در طرح شیر مدارس رایگان انجام داد. ارزیابی وضعیت جسمانی آنها (اندازه گیری های آنتروپومتریک) نشان داد که کوتاهی قد در بین 8/3 درصد از کودکان در ابتدای این ارزیابی و قبل از اجرای برنامه و در پایان اجرای برنامه در طول سال تحصیلی رایج بود. ، به 2.7 درصد رسید.

در ارزیابی سوالات مربوط به فرهنگ سازی مصرف شیر در بین دانش آموزان، تعداد کل سوالات نشان داد که دانش و آگاهی کودکان از مصرف شیر و اثرات مفید آن بر سلامتی حدود 5 تا 10 درصد بهبود یافته است.

پیش بینی تامین مالی پایدار برای توزیع رایگان شیر در مدارس

چهاردهمین برنامه تثبیت منابع دولت

حسین اسدالله دبیر کمیته شیر مدارس درباره برنامه وزارت آموزش و پرورش برای توزیع شیر به خبرنگار ایرنا گفت: نظر رئیس جمهور، معاون اول رئیس جمهور و وزیر آموزش و پرورش نسبت به اجرای این طرح مثبت است و رئیس جمهور دستور پیگیری آن را داده است. این موضوع و این طرح به شرط تامین اعتبار از سوی سازمان برنامه و بودجه اجرا می شود.

در همین رابطه علی فرهادی معاون برنامه ریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش چندی پیش از مکاتبات و پیگیری های لازم با سازمان برنامه و بودجه در خصوص شیر مدارس خبر داد و گفت: پس از تخصیص اعتبار، با شرکت ها قرارداد منعقد می شود. طبق مقررات و ضوابط برنامه ریزی شده و توزیع در جامعه هدف انجام می شود.

به گفته وی، کمیته ملی شیر مدارس از ابتدای سال تحصیلی مقدمات اجرا و نظارت را فراهم کرده است و هیچ مانعی برای توزیع شیر رایگان در مدارس از سوی وزارت آموزش و پرورش وجود ندارد.

از صحبت های مسئولان آموزش و پرورش چنین برمی آید که تداوم اجرای این طرح مستلزم تامین اعتبار سالانه پایدار برای آن است. لذا با توجه به اهمیت این طرح در راستای حفظ سلامت و ارتقای کیفیت آموزشی و یادگیری دانش آموزان به ویژه در مناطق محروم، دولت چهاردهم در نظر دارد منابع پایدار خود را پایدار کند تا با تغییر دولت ها و بودجه سالانه تغییرات، این یک اولویت است تا کار را ترک نکنید.

در همین راستا، 18 آبان ماه سال جاری، علی رضا کاظمی وزیر آموزش و پرورش اعلام کرد که در تبصره های لایحه بودجه 1404 کل کشور اعتبار لازم در نظر گرفته شده و دولت چشم به راه رسیدن به ثبات است. توزیع شیر در مدارس

وی تصریح کرد: اگرچه منابع لازم برای این کار در بودجه سال 1403 هجری قمری وجود نداشت، اما آقای رئیس جمهور دستور ویژه ای در این زمینه دادند و با تامین بودجه، شیر در مدارس توزیع می شود.

از این رو در لایحه قانون بودجه کل کشور 1404 دولت در نظر دارد 40 درصد هزینه مسئولیت های اجتماعی شرکت های دولتی را تنظیم و منابع این بخش را به صورت هدفمند در امور اجتماعی از جمله تأمین مدرسه هزینه کند. شیر

در بند «پ» تبصره شماره 8 ماده واحده این قانون تأکید شده است که شرکت های سهامی عام موظفند حداکثر 40 درصد از هزینه امور مسئولیت اجتماعی خود را ظرف سه ماه به «مسئولیت اجتماعی» پرداخت کنند. حساب کاربری «محرومیت زدایی» به نام برنامه کشوری و ساماندهی بودجه کل خزانه کشور برای صرف امور اجتماعی و فرهنگی از جمله تامین شیر مدارس و افزایش سرمایه انسانی دانش آموزان با اولویت دادن به مناطق محروم و دانش آموزان مغفول. آموزش و پرورش و حمایت از نخبگان و مدارس استعدادهای درخشان.

منبع: https://www.irna.ir/news/85663230/%D9%BE%DB%8C%D8%B4-%D8%A8%DB%8C%D9%86%DB%8C-%D8%A8%D9%88%D8%AF%D8%AC%D9%87-%D9%BE%D8%A7%DB%8C%D8%AF%D8%A7%D8%B1-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D8%AA%D9%88%D8%B2%DB%8C%D8%B9-%D8%B4%DB%8C%D8%B1-%D8%B1%D8%A7%DB%8C%DA%AF%D8%A7%D9%86-%D8%AF%D8%B1-%D9%85%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D8%B3