به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، علی عبدالعلی زاده نماینده رئیس جمهور در هماهنگی اجرای سیاست های کلی توسعه با گرایش دریایی در همایش ملی توسعه پایدار از پنجره جزایر ایرانی که در دانشگاه خوارزمی برگزار شد، اظهار داشت: جغرافیا. علمی است که به ارتباط انسان با محیط زیست و ویژگی های محیط طبیعی می پردازد و آنها را در سطوح محلی و جهانی و در دو شاخه علوم طبیعی و انسانی مورد مطالعه قرار می دهد.
وی افزود: رویکرد توسعه دریامحور به طور خاص بر دریاها و اقیانوس ها متمرکز است و محیط های دریایی و ساحلی و جغرافیا با مطالعه دریا برای توسعه زیرساخت ها و تعیین مکان بنادر و امکانات اقتصادی تحلیل می شود.
نماینده رئیس جمهور در هماهنگی اجرای سیاست های کلی توسعه دریامحور با اشاره به اینکه منابع ساحلی از ظرفیت های عظیمی از جمله شیلات و نفت برخوردار است، گفت: توسعه دریامحور دستاوردهای بسیاری داشته است، اما این ظرفیت در کشور مغفول مانده است. کشور و مناطق ساحلی از مناطق محروم
وی بر لزوم سرمایه گذاری در زیرساخت های دریایی تاکید کرد و گفت: با تقویت بنادر و توسعه صنایع وابسته به دریا می توان توان رقابتی کشور را در تجارت جهانی افزایش داد و فرصت های شغلی گسترده ای در مناطق ساحلی ایجاد کرد. این امر همچنین می تواند توزیع متوازن جمعیت و کاهش فشار بر منابع محدود در بخش های مرکزی کشور را تسهیل کند.
عبدالعلیزاده همچنین گفت: ایران در زمینه دسترسی به خلیج فارس، دریای عمان و دریای خزر از قابلیت های منحصر به فردی برخوردار است. اما استفاده ناکافی از این قابلیت ها باعث برتری کشورهای همسایه نسبت به ما در مسابقات منطقه ای شد. جایگاه ایران در اقتصاد منطقه ای و جهانی باید با تمرکز بر توسعه پایدار و استفاده علمی از جغرافیای دریایی ارتقا یابد.
انتهای پیام/