محکومیت اخراج سیاسی دانشجویان دانشگاه شهید رجایی/نظارت دلیلی بر ممانعت از ادامه تحصیل است

محکومیت اخراج سیاسی دانشجویان دانشگاه شهید رجایی/نظارت دلیلی بر ممانعت از ادامه تحصیل است

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه اخراج سیاسی دانشجویان از دانشگاه شهید رجایی نادرست است، گفت: دانشجویانی که سه ترم تحت نظارت قرار گرفتند به این معناست که شرایط ادامه تحصیل را ندارند و در همه موارد این گونه است. دانشگاه های کشور بسیاری از مواردی که مانع از تحصیل آنها شده است به دلیل کلاس های متعدد و شرایط تحصیلی آنها است که جزو قانون است.

به گزارش ایسنا. علی رضا کاظمی در مراسم رونمایی از کاربرگ حفظ قرآن کریم با حضور خبرنگاران و در پاسخ به سوال این خبرگزاری در خصوص بودجه سال 1404 وزارت آموزش و پرورش و پرداخت حقوق نظافتچیان گفت: ما در حال تلاش برای درج حکم خادمان در بودجه هستند. پیشنهادی دادیم و در کمیته مربوطه تصویب شد، اما در حال حاضر از روند کار کمیته ادغام اطلاعی ندارم. رایزنی های زیادی انجام شده تا بتوانیم بخشی از زحمات این عزیزان را جبران کنیم، اما تا زمانی که لایحه بودجه بیرون نیاید، هرگونه اظهارنظری در مورد ابعاد آن نادرست است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر اظهار نظری نداریم، افزود: در صورت وجود کسری مانند سال های گذشته جبران می شود.

وزیر آموزش و پرورش درباره تصویب کنکور گفت: این مصوبه در دست ما نیست، در اختیار شورای عالی انقلاب فرهنگی است و ما نظر کارشناسان را می دهیم. شورای عالی انقلاب فرهنگی نظرات ادارات مختلف را بررسی و تحقیق می کند.

الکاظمی با بیان اینکه مرکز پژوهش های شورا نیز در این زمینه فعالیت می کند، افزود: البته همه نظرات جمع آوری شده و در نهایت در قالب طرحی برای رفع مشکل مطرح می شود. این فرمان به هیچ وجه قابل لغو نیست، بلکه فقط قابل اصلاح است. کار عمومی و تصمیم عمومی که در مورد تاثیر قطعی معدل تجمعی در کنکور بحث می کند، تصمیم درستی است، اما اصلاح آن باعث نگرانی دانش آموزان شده است در دستور کار قرار گرفته و حتی در شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز مطرح شده است. نه، به نظر من هیچ کدام از این نظرها درست نیست.

وزیر آموزش و پرورش در خصوص اخراج دانشجویان دانشگاه شهید رجایی گفت: اخراج سیاسی دانشجویانی که سه ترم تعلیق می شوند به این معناست که شرایط ادامه تحصیل را ندارند و این در مورد دانشجویان نیز وجود دارد. تمامی دانشگاه های کشور وقتی گفته می شود دانش آموزان اخراج می شوند، عموم مردم فکر می کنند که جامعه بزرگی اخراج شده است، در حالی که بسیاری از موارد ممانعت از تحصیل به دلیل وضعیت کلاسی متعدد و شرایط تحصیلی آنهاست که خارج از کلاس است. با این حال، قوانین می‌گویند که تحقیقات صورت می‌گیرد و می‌توان به همه فرصت دوباره داد.

وزیر آموزش و پرورش در خصوص مسائل انضباطی دانشگاه گفت: کمیته انضباطی از دیرباز وجود داشته و جدید نیست. دانشجو چارچوبی دارد که باید در آن کار کند و در محیط دانشگاه آزادی انجام کاری را ندارد. ما باید قانون را بپذیریم. گفته شده است که باید تحقیق کرد و اگر موردی بود بررسی و تحقیق و تسامح و نگاه مهربان و مدارا به کار کرد.

وی با بیان اینکه تاکنون گزارش نهایی ندیده ام، گفت: انشالله با این رویکرد کار بررسی می شود. وی درباره دانشجویان دانشگاه فرهنگیان نیز گفت: دانشجویان دانشگاه فرهنگیان با دانشجویان شهید رجایی تفاوتی ندارند شأن معلمان دانشگاه فرهنگیان و شهید رجایی دانشجویی که اینجا درس می خواند با دانشجوی دانشگاه های دیگر فرق می کند چون می شود. یک معلم و یک الگو، بنابراین، ما نسبت به رفتار و سطح علمی دانشجویان بسیار حساس هستیم و موظفیم از امور معلمان در این دانشگاه ها محافظت کنیم. به هیچ عنوان این دانشگاه ها را با دانشگاه های دیگر مقایسه نکنید که این مقایسه نادرستی است.

الکاظمی تصریح کرد: در این دانشگاه ها انسان نمونه تربیت می شود، معلم فرهیخته عاقل که الگوی دانش آموزان است، بنابراین هر نوع رفتاری که اخلاق معلم را نقض کند، تذکر داده می شود و در صورت عدم پایبندی به آن عمل می کند. در چارچوب قوانین و مقررات رسیدگی شود.

به گزارش اسنا، وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه دانش آموزان برای آشنایی بیشتر با قرآن و به کارگیری مفاهیم قرآنی در زندگی خود باید به مسجد بپیوندند، گفت: باید از همه ظرفیت های آموزشی برای ارتقا و معرفی دانش آموزان استفاده کنیم به آن قرآن.

الکاظمی تربیت مؤمن متعهد و مسئولیت پذیر را جزء سند تحول اساسی عنوان کرد و گفت: باید شرایط را برای قرآن آموزی دانش آموزان فراهم کنیم.

وی با بیان اینکه انس با معارف قرآن یکی از برنامه های درسی فعالیت های تربیتی در مدارس است، تصریح کرد: باید منشور زندگی را از دل آیات قرآن جدا کنیم تا دانش آموزان بدانند که مسیر زندگی سالم از قرآن است.

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه با روش ها و ابزارهای گذشته نمی توان کار کرد، ادامه داد: اولویت باید با به روز رسانی ابزارها و محتوای مناسب باشد.

الکاظمی با بیان اینکه در زمینه حفظ آیات قرآن در مقطع ابتدایی به دنبال حفظ سوره های کوچک هستیم، تصریح کرد: در دروس عالی نیز طلاب باید در زمینه فلسفه و آیات الهی تحقیق کنند.

وی با بیان اینکه دانش آموزان برای آشنایی بیشتر با قرآن و به کارگیری مفاهیم قرآنی در زندگی خود باید به مسجد بپیوندند، افزود: باید از همه ظرفیت های تربیتی برای ارتقا و آشنایی دانش آموزان با قرآن استفاده کنیم.

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه ما به آیات قرآن اعتقاد داریم و خداوند سخت ترین کار را به انسان واگذار کرده است، گفت: دانش آموزان باید بدانند که باید با آموزه های قرآن همزیستی داشته باشند. برای آموزش قرآن باید یک برنامه کامپیوتری تهیه شود تا معلم و دانش آموز با یکدیگر ارتباط مستقیم داشته باشند.

انتهای پیام/

منبع: https://www.isna.ir/news/1403090503130/%D8%AA%DA%A9%D8%B0%DB%8C%D8%A8-%D8%A7%D8%AE%D8%B1%D8%A7%D8%AC-%D8%B3%DB%8C%D8%A7%D8%B3%DB%8C-%D8%AF%D8%A7%D9%86%D8%B4%D8%AC%D9%88%DB%8C%D8%A7%D9%86-%D8%A7%D8%B2-%D8%AF%D8%A7%D9%86%D8%B4%DA%AF%D8%A7%D9%87-%D8%B4%D9%87%DB%8C%D8%AF-%D8%B1%D8%AC%D8%A7%DB%8C%DB%8C-%D9%85%D8%B4%D8%B1%D9%88%D8%B7-%D8%B4%D8%AF%D9%86