خواسته های دانشجویان پرستاری چیست؟

خواسته های دانشجویان پرستاری چیست؟

اسنا/اصفهان افزایش دستمزدها، توجه به سواد و تجربه پرستاران، کاهش شیفت کاری طولانی مدت دانشجویان و پرستاران در دوره طرح و توجه به روحیه و امنیت شغلی پرستاران بخشی از خواسته های دانشجویان پرستاری است.

فریش شادنوش، دانشجوی پرستاری ترم هفتم در این باره به ایسنا گفت: سرفصل دروس و سرفصل دروسی که در اختیار ما دانشجویان پرستاری و دانشجویان پزشکی قرار می گیرد بسیار شبیه به هم است، تفاوت ما در این است که ما 4 سال درس می خوانیم و دانشجویان پزشکی 4 سال عمیق تر یاد می گیرند. نسبت به ما در 7 سال، اما عموم مردم این را نمی دانند. مردم درک درستی از سطح سواد، دوره ها و تحصیلات پرستاران ندارند. در سال‌های اخیر، پرستاری با چالش‌های بیشتری نسبت به گذشته مواجه بوده است، اما در ایران نیز مانند سراسر جهان، آینده روشن‌تری خواهد داشت.

وی با اشاره به اینکه شغل پرستاری نوبتی است و به حساس ترین روزهای زندگی اقشار مختلف و متنوع می پردازد، تصریح کرد: لازم است پرستار پاسخگوی بیماران، همراهان بیمار و … باشد. کادر پزشکی و سایر همکاران صبر و حوصله زیادی می خواهد، اما گاهی اوقات واکنش چندان مثبتی از مردم نمی بینیم.

این دانشجوی پرستاری با تاکید بر جنبه های علمی و تخصصی این رشته گفت: گرچه رشته پرستاری در دنیا و در ایران ما در حال توسعه است اما در دانشگاه های دولتی و بسیاری از دانشگاه های مستقل تلاش می شود علم و علم را با هم تلفیق کنند. یک پرستار بر بالین بیمار است، اما بیشتر مردم پرستار را تنها مسئول تزریق و داروها می دانند. این در حالی است که پرستاران نیز تشخیص های خاص خود را دارند و موارد زیادی در روند درمان با آنها همراه است.

شادنوش ادامه داد: درک ضعیف از این رشته در جامعه باعث شد تا افرادی از سایر رشته ها وارد عرصه پرستاری شوند. به عنوان مثال رشته زیبایی یک رشته تخصصی است و زیر نظر پرستاران و پزشکان آموزش دیده در زمینه تزریقات است، اما دندانپزشکان، متخصصان تغذیه و حتی متخصصان زیبایی نیز تزریقات زیبایی را انجام می دهند. ناحیه زخم و پانسمان های جدید در اختیار پرستار است، اما هر دسته ای این کار را انجام دهد و این نامطلوب است.

وی در خصوص چالش های کار در بیمارستان افزود: افراد در محیط بیمارستان نگران وضعیت بیماران خود هستند و برخورد با کسانی که احساس اضطراب می کنند برای یک پرستار کار سختی است. در حالی که خودمان نگران وضعیت بیماران خود هستیم، باید نسبت به همراهان آنها نیز مسئولیت پذیر باشیم. برخی از متصدیان بیمار بر این باورند که پرستار فقط موظف است از بیمار خود مراقبت کند و حتی در برخی موارد معتقدند ممکن است به بیمار آنها آسیب برسانیم.

سختی کار باید شامل شرایط پرستاران باشد

این دانشجوی پرستاری که معتقد است با توجه به حجم کاری پرستاران و کم ارزش بودن کار، حقوق پرستاری کافی نیست، گفت: پرستاری که بعد از 10 یا 15 سال در بیمارستان کار می کند، در صورتی که دچار مشکل نشود. بیماری های عفونی مانند ایدز و هپاتیت از سایر بیماری ها رنج می برند. از سوی دیگر، پرستاران نیز در معرض اختلالات روانی هستند. از منظر منطقی متوجه می شویم که درآمد پرستاران بسیار کم است و واقعاً لازم است که سختی کار شامل حال پرستاران هم باشد. برخی از دانشگاه ها مانند دانشگاه علوم پزشکی اصفهان برای دانشجویان دوره کارآموزی پرستاری هزینه پرداخت می کنند که البته هزینه کمی است و حتی شامل هزینه ایاب و ذهاب دانشجو نمی شود.

وی بر این باور است که برنامه پرستاری به دانشجویان پرستاری کمک می کند تا کاستی های خود را جبران کنند، افزود: برنامه پرستاری فرصتی است برای یادگیری هر آنچه در دوران دانشجویی آموخته نشده است، اما شیفت های سنگین و اجباری تحمیل شده به پرستار شرایط را دشوارتر می کند. خیلی سخته گاهی به دلیل اینکه پرستارانی که دوره طرح پرستاری را می گذرانند، کارگران جوان هستند، بیماران مریض و پرکار را به کارکنان طرح تحویل می دهند و بر این باورند که واگذاری کار درمان بیماران پرکار خدمتی به پرستار جوان است تا فرصتی برای او فراهم شود. یاد بگیرند این تصور ممکن است حتی در ماه های اول پروژه درست باشد، اما در دراز مدت منجر به فرسودگی شغلی پرستار جوان می شود.

عوامل نارضایتی دانشجویان پرستاری

همانطور که محمد امامی دانشجوی کارشناسی ارشد پرستاری گفت: متأسفانه در سال های اخیر پرستاری به دلیل بی احترامی، تبعیض و بی توجهی به دانشجویان و کارگران جایگاه اساسی خود را چه از نظر مالی و چه از نظر اخلاقی از دست داده است. پایه و اساس اساسی برای بهبود سلامت است. اطلاعات جامعه این طرز فکر در دانشجویان و پرستارانی که مجبور به مهاجرت هستند ایجاد شده است.

وی خاطرنشان کرد: دانشجویان متاهل در دوره آموزشی پزشکی بر اساس نرخ جدید 10 میلیون تومان دریافت می کنند در حالی که دانشجویان پرستاری در شرایط مشابه تنها 2 میلیون تومان دریافت می کنند. بی شک تبعیض دستمزدی کارکنان بیمارستان ها، حجم کاری فوق العاده بالا و پرداخت های کمتر از 15 میلیون تومان عامل نارضایتی است. از سوی دیگر آزادسازی مدارک غیرممکن است، تعهدات خدمتی، شیفت های سنگین، تبعیض اخلاقی و پرداخت ساعتی 25 هزار تومان برای اضافه کاری اجباری منجر به زوال نظام سلامت می شود.

این دانشجوی کارشناسی ارشد پرستاری با اشاره به اینکه نظام سلامت پزشک محور و متوسط ​​در آن باعث شده پرستار نتواند حتی کوچکترین اقداماتی را برای سلامت بیمار انجام دهد، گفت: افزایش بیش از حد توانمندی های پرستاری و پزشکی مورد توجه است. در تشخيص تخصصي ايشان هر چه توانمنديهاي كشور و نظام سلامت يكي از دلايل اصلي مشكلات دانشجويان پرستاري است.

انتهای پیام/

منبع: https://www.isna.ir/news/1403081913717/%D8%AF%D8%A7%D9%86%D8%B4%D8%AC%D9%88%DB%8C%D8%A7%D9%86-%D9%BE%D8%B1%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D8%B1%DB%8C-%DA%86%D9%87-%D9%85%D8%B7%D8%A7%D9%84%D8%A8%D8%A7%D8%AA%DB%8C-%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D9%86%D8%AF