به گزارش روز یکشنبه خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران، «کنفرانس جهانی هوش مصنوعی 2024» با شعار «حکمرانی هوش مصنوعی برای خوب و برای همه» روز پنجشنبه در شانگهای آغاز به کار کرد. در این نمایشگاه که تا امروز (یکشنبه) ادامه دارد، بیش از 500 شرکت چینی و بین المللی فعال در حوزه هوش مصنوعی حضور دارند.
خبرگزاری شین هوا گزارش داد: هدف از برگزاری این کنفرانس که مقامات دولتی و نمایندگان سازمانهای بینالمللی، صنایع، دانشگاهها، موسسات تحقیقاتی و غیره را گرد هم میآورد، ایجاد همکاریهای بینالمللی و بسترهای تبادل باز با مشارکت برابر برای پیشرفت فناوری است. حکمرانی جهانی هوش مصنوعی را ایجاد یک مکانیسم حاکمیت باز، منصفانه و مؤثر می نامند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، حوزه هوش مصنوعی در چین شاهد رشد سریعی است. چین از نظر تعداد برنامه نویس و تامین برنامه های کامپیوتری بعد از آمریکا دومین کشور است.
طبق گزارش سازمان ملل، مخترعان چینی اکثریت قریب به اتفاق پتنت های بین المللی در زمینه هوش مصنوعی مولد را در سال های اخیر ثبت کرده اند.
این هفته در شانگهای، چندین غرفهدار مشتاق بودند محصولات جدید خود را در این فرصت به نمایش بگذارند: رباتهای انساننما، یک دست رباتیک چابک، یک مدل کارخانه هوشمند و غیره.
محدودیت صادرات به چین
هوش مصنوعی راه را برای بسیاری از کاربردها هموار می کند، از تشخیص صدا گرفته تا مدیریت داده تا تجهیزات جاسوسی و برنامه های نظامی. اتفاقاً این دو کاربرد اخیر باعث شده است که ایالات متحده صادرات تراشه های الکترونیکی با کارایی بالا، به ویژه آنهایی که برای توسعه هوش مصنوعی استفاده می شود، به چین محدود کند.
قانون پیشنهادی نتیجه یک اجرائیه است جو بایدنرئیس جمهور ایالات متحده آمریکا در آگوست 2023 (مرداد-سپتامبر 1402 هجری قمری) در ارتباط با کسب سرمایه و دلار آمریکا در زمینه فناوری های پیشرفته توسط «کشورهای مربوطه» که به گفته واشنگتن می تواند قدرت نظامی، اطلاعاتی و نظارتی را افزایش دهد. و توانایی های سایبری این کشورها، چین هنگ کنگ و ماکائو را کشورهای «نگرانی» اعلام کردند.
پایگاه خبری یورو نیوز در گزارشی از نمایشگاه و کنفرانس جهانی هوش مصنوعی در شانگهای اعلام کرد: آمریکا در تلاش است تا از توسعه فناوری های پیشرفته در چین جلوگیری کند تا این کشور به عنوان دومین اقتصاد بزرگ جهان، این کشور نباشد. قادر به پیشی گرفتن از ایالات متحده در برتری یا تسلط نظامی در بخش های نوظهور است. با این حال مدیران شرکت های فعال در حوزه هوش مصنوعی حاضر در این نمایشگاه نگران به نظر نمی رسند.
دبو استوی که با ربات انسان نما «کپلر» تولید شرکت خود در این نمایشگاه شرکت کرده بود، به یورونیوز گفت: در حال حاضر از تراشه های Uran شرکت انویدیا در زمینه رباتیک استفاده می کنیم، طبیعتاً به دنبال جایگزین های ملی نیز هستیم.
بر اساس آنچه روزنامه فرانسوی “Lupignon” منتشر کرده است، شرکت آمریکایی “OpenAI” طراح برنامه معروف ChatGPT گروه های نفوذ چینی را متهم می کند که از برنامه آن برای دستکاری افکار عمومی کشورهای دیگر استفاده می کنند. انتظار می رود این هزینه ها منجر به قطع دسترسی چین به رابط برنامه نویسی برنامه (API) شود. از دست دادن دسترسی به این پلتفرم، که توسعه دهندگان محصولات دیگر را قادر می سازد تا مدل های هوش مصنوعی را ادغام کنند، می تواند ضربه ای به بسیاری از شرکت های چینی باشد.
در پایان ژوئن سال جاری (ژوئن 1403 هجری قمری)، وزارت خزانه داری آمریکا قانونی را پیشنهاد کرد که بر اساس آن سرمایه گذاری های آمریکا در چین در زمینه هوش مصنوعی، تراشه های کامپیوتری و محاسبات کوانتومی محدود و نظارت می شود.
استعدادهای جوان و تولید داخلی
مطابق با اتان دوانچین هنوز هم می تواند از پتانسیل عظیم متخصصان جوان با استعداد خود استفاده کند و محدودیت های غربی این واقعیت را تغییر نخواهد داد. اعتقاد بر این است که قطع ناگهانی دسترسی به هوش مصنوعی باز مطمئناً برای بسیاری از شرکتها مشکلاتی ایجاد میکند، اما هنوز برای تعیین چارچوب زمانی برای تأثیر این مشکل زود است.
این خوش بینی را می توان با آمارهای مرکز تحقیقات ماکرو پولو، کارشناس اقتصاد چین، توجیه کرد. آمارهای این موسسه نشان می دهد که در سال 2022، چین نزدیک به نیمی (47 درصد) از بهترین محققان جهان در زمینه هوش مصنوعی را در اختیار خواهد داشت. این میزان در سال 2019 29 درصد اعلام شد.
همانطور که استقبال از نمایشگاه شانگهای نشان می دهد، محدودیت های اعمال شده توسط ایالات متحده از شور و شوق شرکت کنندگان و بازدیدکنندگان اکسپو کاسته نشده است.
رونق فناوری های مرتبط با هوش مصنوعی
شی یونلی بنیانگذار و مدیر عامل شرکت تجهیزات تناسب اندام مبتنی بر هوش مصنوعی از علاقه روزافزون مشتریان در نمایشگاه های مختلف خبر داد و معتقد است: کل بخش رباتیک چین در حال رونق است (…) و همه سخت کار می کنند تا به جایی در این بازار برسند.
لو میکسو یکی از نمایندگان شرکت نرم افزاری OpenCSG به خبرگزاری فرانسه گفت که شرکت وی تحت تأثیر محدودیت های ایالات متحده قرار نگرفته و به توسعه فعالیت های خود در خارج از کشور ادامه می دهد.
وی تاکید می کند: ممکن است آمریکا در برخی زمینه های فناوری هوش مصنوعی از ما پیشی بگیرد، اما چین نیز بسیار قوی باقی مانده است و معتقدم این شکاف در آینده به تدریج از بین خواهد رفت و حتی می توانیم به تدریج از آن عبور کنیم.
منبع: https://www.irna.ir/news/85532321/%D8%A2%DB%8C%D9%86%D8%AF%D9%87-%D9%87%D9%88%D8%B4-%D9%85%D8%B5%D9%86%D9%88%D8%B9%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%DA%86%DB%8C%D9%86-%D8%AA%D9%87%D8%AF%DB%8C%D8%AF-%D9%85%D8%AD%D8%AF%D9%88%D8%AF%DB%8C%D8%AA-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%BA%D8%B1%D8%A8%DB%8C-%D9%88-%D9%81%D8%B1%D8%B5%D8%AA-%D8%AA%D9%88%D8%A7%D9%86-%D8%AF%D8%A7%D8%AE%D9%84%DB%8C